Tegnap nyitották meg Budapesten az ún. Pride Hónapot, amelynek keretein belül a július 7-ei, budapesti buzifelvonulásig országszerte minden nap különböző programokkal várják az "LMBTQ-közösség" tagjait - számol be lelkendezve az aberráltak provokációjáról a kellőképpen progresszív Mérce, melynek alábbi cikke leginkább a szivárványos idillbe belerondító barna veszedelem okozta permanens rettegésről szól. Sorvezető a cikk értelmezéséhez: szélsőjobboldali = hazafias; homofób = normalitáspárti; LMBTQ = szexuálisan eltévelyedett, aberrált; baloldali közösségi tér = komcsi lebuj; homoszexuális párok = értelmezhetetlen fogalom; Budapest Pride = fővárosi buzifelvonulás; roma = cigány.
A szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági szervezete ennek apropóján jelent meg ma délután (pénteken - a szerk.) a – többek közt a Budapest Pride irodájának is otthont adó – baloldali közösségi térként ismert Auróra bejáratánál, ahol „stop homoszexuális propaganda!” feliratú matricákat ragasztottak ki:
Zoom
A Mi Hazánk aktivistáinak matricája az Auróra bejáratánál (Fotó: Mérce)
A Mi Hazánk Ifjai maguk is dokumentálták a homofób akciósorozatot, amit Facebook-oldalukon közzétett videójuk tanúsága szerint már tegnap elkezdtek. A videóban arról beszélnek, felháborítja őket, hogy napjainkban homoszexuális párok „úgynevezett házasságot létesíthetnek”, gyermekeket fogadhatnak örökbe, és úgy vélik, már a magyarországi iskolákban is megjelent a homoszexuális propaganda. Ezért minden lehetséges és törvényes módon fel fognak lépni „a homoszexualitást agresszívan propagáló rendezvények ellen.”
A mai matricázással kapcsolatban Mekler Zsuzsa, az Auróra ügyvezetője lapunknak azt mondta:
„Nagyon felidegesítettem magam, amikor láttam, hogy mit csinálnak. Rögtön rájuk szóltunk, hogy hagyják abba, és értesítettük a rendőrséget, mire elkullogtak. Az Auróra büszke az LMBTQ közösség tagjaira, és a továbbiakban se fogjuk eltűrni az ilyen gyökereket és infantilis provokációikat.”
A Mi Hazánk Ifjai aktivistái legutóbb márciusban zavartak meg egy nyilvánosan meghirdetett LMBTQ eseményt Szegeden, ahol arra szólították fel a résztvevőket, hogy „fejezzék be a homoszexualitás propagálását és reklámozását, hiszen a normalitásnak egyetlenegy létező, reklámozható formája, az apa, az anya és a gyermeke.”
Az esemény fókuszában a roma LMBTQ és/vagy roma nőket érintő társadalmi tapasztalatok álltak, és levetítettek (volna) egy 50 perces dokumentumfilmet is, amely egy roma LMBTQ ember megélt valóságát mutatja be. Ez azonban nem történhetett meg, mivel a mozgalom aktivistái a projektorhoz léptek, kirántották belőle a kábelt, molinókat helyeztek ki, majd a szervezőkkel viaskodtak.
Kapcsolódó: