"A Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed" – írta Kósa Lajos hétfői Facebook-bejegyzésében.
Zoom
A fideszes politikus azért magyarázkodott, mert a Fidelitas tisztújító kongresszusán az önkormányzati választást értékelve többek között azt mondta:
Zsidók kénytelenek voltak – vagy lehet, hogy jól is esett nekik – a nyilast megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésben (…) ezek szerint bennünket jobban utálnak, mint a globalisták az antiglobalistákat vagy a nácikat a zsidók.
Kiirtották őket, mégis virulnak
Kósa nyilatkozatát elítélte a Mazsihisz, a Tett és Védelem Alapítvány és az EMIH vezetője is.
Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke azt kérdezte a Facebookon:
Kósa Lajos valóban nem tudja, hogy megyéjéből 1944-ben Auschwitzba deportálták a zsidókat?
Ezzel persze azt szerette volna sugalmazni, hogy kiirtották a megye zsidóságát. Kérdés, akkor miért vannak zsinagógák például Debrecenben (természetesen közpénzből felújítva), és miért olvashatjuk azt a dzsh.hu-n, hogy "A Debreceni Zsidó Hitközség Magyarország legnagyobb vidéki zsidó közössége, közel 1000 fős létszámával. (...) A Debreceni Zsidó Hitközség ma is működő, élő hitközség. Nagy hangsúlyt fektetünk a hitélet fenntartására, ehhez megvannak a szükséges intézményeink: mikve, kóser konyha (húsos), Bét Din (Debreceni Zsidó Hitközség Rabbisság Anyakönyvi Hivatala). Minden nap van reggel-este minyen a Pásti utcai Bét Hámidrásban, és minden ünnepet megtartunk, ősi törvényeink szerint." De ezt firtatni már holokauszttagadás, ugyebár.
Köves Slomó nem csak sugalmazott, kerek-perec ki is jelentette a Neokohn.hu-n:
Tudva levő, hogy Hajdú-Bihar megyében nincsenek zsidók. Nincsenek, mert 75 évvel ezelőtt pár nap leforgása alatt haláltáborokba vitték és legyilkolták őket. Tekintettel arra, hogy nincsenek így nem is tudhattak szavazni a legutóbbi, 2019 októberi helyhatósági választáson. Ez eddig legalább annyira triviális, mint amennyire szomorú.
Ugyanezt hazudta közleményében a Tett és Védelem Alapítvány is, melyben így követelőznek: "a holokauszt után 75 évvel csakis meggondoltan és kellő tapintattal nyilatkozzanak a zsidóságot érintő kérdésekről, és napi hatalmi küzdelmeikben ne használják eszközeként a zsidó közösséget!"
Hozzáteszik némi magyarozás kíséretében:
A »zsidóság« Hajdú-Bihar megyében nem szavazhatott senkire, ugyanis éppen 75 évvel ezelőtt a német nácik és a magyar kollaboráns hatóságok haláltáborba deportálták őket. Emléküket sérti, hogy ilyen hangon beszélnek napjainkban a mártírokról.
Hasznos lenne, ha a mártírkodók egyeztetnék a hazugságaikat, a már idézett Debreceni Zsidó Hitközség honlapján ugyanis ezt olvashatjuk:
A háború, valamint a múlt rendszer következtében sokan Izraelbe, Amerikába vándoroltak.
Ennyit tehát a haláltáboros kiirtásról. De Kósa persze nem a zsidó hazugságok leleplezésén fáradozik (képviselőként és korábbi debreceni polgármesterként könnyen megtehetné), bejegyzésében azt írja:
Ha szavaimmal, megfogalmazásommal akár egyetlen magyar zsidó polgártársamat is megsértettem, úgy azért tőlük bocsánatot kérek.
Zoom
Egy korábbi fényképen Kósa Lajos és Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke - most akkor ő sem létezik, hiszen "tudva levő, hogy Hajdú-Bihar megyében nincsenek zsidók"?
Tényleg tőlük kell bocsánatot kérni?
A bocsánatkérés a zsidóktól fölösleges. Nem csak azért, mert vádaskodóknak és hazudozóknak nem tartozik senki bocsánatkéréssel, hanem azért is, mert Kósa kivételesen tényt közölt. A zsidók valóban a balliberális koalícióra szavaztak. Vagy azért kellett bocsánatot kérni, mert létezőnek mondta a vádaskodók szerint nem létező, a saját hitközségük szerint viszont nagyon is viruló "kiirtottakat"?... Ezt már nem csak mi nem tudjuk követni, hanem ők maguk sem.
Akik viszont tényleg bocsánatkérést érdemelnének, azok a nyilasok. Nem a hatalom megszerzése után hozzájuk csapódott, zavarosban halászó, a későbbiekben mindenre kapható elemek, hanem az igazi nyilasok, akik soha nem indultak volna közös listán Kohn Bélával vagy Rosenfeld-Rákosival, ahogy teszi most a Jobbik, sőt, életüket adták a kommunisták és a szovjet fegyverek segítségével hatalomra jutó magyargyűlölő zsidó terroristák elleni harcban. Az ő emléküket és önfeláldozásukat gyalázza meg az, aki a Jákob Pétereket nyilasozza.
De persze egy fideszestől ennek elismerését várni balgaság. Nekik csak a zsidók bűnbocsánata számít - amit amúgy sem kapnak meg soha, de legalább világosan látható, ki az, akit szolgálni akarnak.
Frissítés: a nap kérdése
Ha "Hajdú-Bihar megyében nincsenek zsidók", ahogy Slomó mondá, akkor kikkel hanukázik a rabbi Debrecenben, a megyeszékhelyen? Csak nem a haláltáborokban legyilkolt zsidók szellemeivel?
Az alábbi képek ugyanis ott készültek 2017-ben, az azokat közzétevő Cívishír pedig azt írta beszámolójában: "Az EMIH Debreceni Hitközsége közös hanukai gyertyagyújtást tartott december 17-én, a fény ünnepének 6. napján a Piac és Bajcsy-Zsilinszky utcák sarkán, amin Papp László, Debrecen város polgármestere, Horovitz Tamás, a Debreceni Zsidó Hitközség elnöke és Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija is részt vesz. A közös hanukai gyertyagyújtáson élő koncertet adott az izraeli Dj Maimon, továbbá friss hanukai fánkokkal és kóser finomságokkal, zenével és közös tánccal várták a szervezők az érdeklődőket."
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
(Kuruc.info)
2. frissítés: mégis vannak zsidók Debrecenben, az élő adást pedig nem lehet meg nem történtté tenni
A Heti TV Pirkadat című műsorában volt vendég Kósa, akit Breuer Péter a "maga stílusában" próbált faggatni a fenti témáról, a beszélgetés menete azonban egyre kevésbé tetszett Kósa Lajosnak - szúrta ki a 24.hu.
Breuer Péter: Mi van a debreceni zsidókkal? Azok az Ön emberei. Biztos, hogy nem erre a koalícióra szavaztak.
Kósa Lajos: Biztos, hogy nem az én embereim, mert egy ez ilyen értelmetlenség, nekem nincsenek embereim.
B.P: Nem értelmetlenség, ezek az emberek szeretik Önt. Ezekkel az emberekkel nagyon jó kapcsolatot tartott fönn. Leste a gondolataikat…
K.L.: Most mit csinálunk? Mert egyébként szétesett ez a műsor.
B.P.: Nem esett szét.
K.L.: De, hát össze-vissza beszélgetünk. A hülyeségekről.
B.P.: A lényegről beszélünk, nem hülyeségekről.
K.L.: Nem.
B. P.: Kedves nézőim, vendégünk volt Kósa Lajos, aki…
K.L.: Szerintem, Péter, ez a műsor… Én ehhez így nem járulok hozzá, most elmegyek, és ne adjátok le, azt szeretném kérni. Azt hiszem, ehhez talán még jogom is van…
B.P: Ez élőben megy.
K.L.: Ez?! De hát ez egy butaság ez a műsor.
B.P.: Ez nem butaság.
K.L.: Olyanokat mondasz nekem, ami…
B.P.: Miért? Én milyen butaságot mondok? Azt mondom neked, hogy szeretünk téged. Szeressél továbbra is minket.
A teljes "beszélgetés":
Az utolsó percekben az is kiderül, hogy átverte őt a zsidó, ugyanis azt hazudta neki, felvétel készül, nem élő műsor.
Ettől függetlenül csak nyalni, nyalni továbbra is...