Európát gázkamrának minősíteni ízléstelen, 75 évvel Auschwitz után egy állami intézmény vezetőjétől pedig megbocsáthatatlan - írja dörgedelmes közleményében a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz). Alább a folytatás.
Auschwitzban több mint 430 ezer honfitársunkat gázosították el. (Hé! Hát hova lett a hatszázezer??!44!!?!! A Btk. 333. már sz@rt ér? - a szerk.) Aki ezt aktuálpolitikai vita kapcsán, akár csak áttételesen is relativizálja, az érzéketlen a 20. századi magyar történelem és a honi zsidóság fájdalmai iránt.
"Európát Soros György gázkamrájának" nevezni a holokauszt relativizálásának tankönyvi esete, ennélfogva nem egyeztethető össze az antiszemitizmus minden formája ellen meghirdetett kormányzati zéró toleranciával. A Petőfi Irodalmi Múzeum vezetőjétől súlyos felelőtlenség létező előítéletekre rájátszani. A Mazsihisz szerint Demeter Szilárdnak az origo.hu honlapon megjelent írása vállalhatatlan minden jóérzésű polgár számára - zárul a holobotocskát táncoltató közlemény.
Zoom
Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója - itt már a gyárilag beépített gázszűrő sem segít (kép: MTI/Koszticsák Szilárd)
Egyébként Demeter Szilárd író, miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója tényleg ilyen baromságokat írt az Origón:
„Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos, mi, európai nemzetek pedig arra vagyunk ítélve, hogy egymást eltaposva, egymásra mászva próbáljunk az utolsó korty levegőért küzdeni.
A liberárják most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók. Mindegy, hogy nyitott társadalomnak, vagy jogállamiságnak, vagy szolidaritásnak hívják-e a verbális furkósbotokat - mind a jogfosztás eszközeiként szolgálnak. Amikor kétségbe vonják a magyar választópolgárok akaratát, képességét arra vonatkozóan, hogy megválasszák, hogyan akarnak élni, kit akarnak hatalmon látni, akkor tulajdonképpen azt mondják rólunk, hogy nagy az orrunk, büdösek vagyunk és tetvesek.”
„Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai" - zárja sorait a jobblib kulturális élet egyik legbefolyásosabb állami irányítója.
Frissítés: Demeter Szilárd érzi, hogy a Mazsihisznek magyarázkodnia kell
A Facebook-bejegyzésében legalább már Holokausztozva (miért nem mindjárt HOLOKAUSZTOZVA?!) plasztikusabban rámutat némi kettős mércére is:
Az MTI-nek elküldött közleményében a "zsidómagyarokért" való aggódására is nagyobb hangsúly kerül:
A Holokauszt, és mindaz, ami a XX. században történt a zsidósággal, kisajátíthatatlan. Mindannyiunk közös öröksége. És mindannyiunk közös felelőssége, hogy soha többé ne forduljon elő még csak hasonló sem Európában.
A hangsúly jelenleg a hasonlón van. Európában, pontosabban az Európai Unióban ma a "nyílt társadalom" eszméjének égisze alatt az illegális migrációt támogatják. A migránsok többsége muszlim. Az EU hangadói, élükön Soros György spekulánssal gyakorlatilag új antiszemitizmust importálnak - attrocitások, zsidók életét veszélyeztető terrortámadások tömkelege bizonyítja ezt az elmúlt évekből.
És jelenleg nem csak a zsidók vannak veszélyben. A jogállamiság gumifogalmával, a szolidaritás és tolerancia fogalmainak kiforgatásával minden olyan polgár veszélybe kerül, aki a zsidó-keresztény kultúrán alapuló többezer éves európai életformát szeretné megőrizni.
Ezt az életformát most támadják. Azzal, hogy például a lengyeleket és a magyarokat ki akarják taszítani az "európaiak" köréből (anélkül, hogy tudnánk, pontosan mit is értenek az európaiság fogalma alatt), gyakorlatilag azt a gesztust ismétlik meg, mint amikor zsidókat előbb másodrendű polgároknak minősítették, majd kivetették a politikai közösség tagjai közül (erről Hannah Arendt ír igen okosakat).
75 évvel Auschwitz után ott tartunk, hogy a liberális mainstream nettó náci logikát működtet. Ez valóban elfogadhatatlan.
És én nem is fogadom el.
Azt szeretném, hogy Magyarország továbbra is Európa egyik legbiztonságosabb országa maradjon mind a zsidó-, mind a keresztény magyarok számára.
De ez nem lesz elég, és nem is tudjuk ezért sajnálni.
2. frissítés: Demeter: a Sor(o)s című publicisztikámat ezennel visszavonom
"75 évvel Auschwitz után ott tartunk, hogy a liberális mainstream nettó náci logikát működtet. Ez valóban elfogadhatatlan.
És én nem is fogadom el"
- írta néhány órával ezelőtt a jobblib kormányzat bősz kultúrharcosa. Pedig hát de... Igenis elfogadja. Alább olvasható az MTI-hez eljuttatott, valódi főnökeinek behódoló közleménye:
"Függetlenül attól, hogy mit gondolok az igazamról, és függetlenül attól, hogy az Alaptörvény által garantált vélemény- és szólásszabadságot ahogy eddig is, ezután is védeni fogom,
a Sor(o)s című publicisztikámat ezennel visszavonom.
A Facebook egy Kertész Imre-idézet miatt letiltott három napra, onnan nem tudom törölni a posztot, tehát a Facebook-oldalamat törlöm.
Abban igazat adok az engem kritizálóknak, hogy nácizni ma relativizálás, és a náci párhuzam akaratlanul is sértheti az áldozatok emlékét.
A közeljövőben ehhez tartom magam."
(Kuruc.info)