A társkeresők politikailag korrekt világa, az LMBTQ helyzete Afganisztánban és négy homoszexuális rendőr holtteste után való kutatás bővíti a Heti progresszió repertoárját. Ne is húzzuk tovább az időt, vágjunk bele!
3. Napjaink egyik legismertebb és legnépszerűbb randialkalmazása a Tinder. A társkeresőt időről időre új funkciókkal bővítik, amelyeket a mellékelt ábra szerint igyekeznek a 21. század politikai követelményeinek irányába terelni.
Kedves olvasónk hívta fel rá a figyelmet, hogy a Vibes névre hallgató funkció "szerelmet keresek" elnevezésű részéhez igencsak multikulti illusztrációt sikerült mellékelni. Mi más is foghatná ugyanis egy frissen meghódított fehér hölgy kezét, mint egy néger kézfej, természetesen a "szabad szerelem" jegyében?
Zoom
"Looking for love" 21. századi köntösben
Kedves olvasónk egyébként azt is megjegyezte, hogy legközelebb talán még haladóbbak lesznek és "szintet lépnek" az illusztrálás során. Ki tudja…
Zoom
Olvasónk joggal gondolja, hogy akár ez is lehet egy jövőbeli illusztráció
A Vibes funkció nem csak külföldön, hanem hazánkban is elérhető, ám tudomásunk szerint a rasszkeveredést propagáló illusztráció (még) nem.
2. A brit külügy gigászi észjárással fejtette meg az afgán kérdés megoldását és végre a "valódi prioritásokat" helyezte előtérbe. A tálib hatalomátvétel óta sanyarú a sorsa az afgán LMBTQ-embereknek, hiszen az új berendezkedés – nagyon helyesen – finoman szólva sem tűri meg az erre irányuló lobbit, sem pedig a támogatóit (az LMBTQ-közösség "jogainak" nem betartását egyébként hivatalosan, egyenesen ki is jelentették, ahogy azt kell).
Ám "szerencsére" itt van nekünk a "felvilágosult Nyugat" képében megjelenő Nagy-Britannia, hogy elejét vegye egy érlelődő "katasztrófának". Ennek jegyében mentettek ki és küldtek Nagy-Britanniába 29 homojogi aktivistát, illetőleg LMBTQ-diákot, hogy "szabad földön" kezdhessenek új életet.
Zoom
Önnek is az a fránya LMBTQ az első, ami eszébe jut az afganisztáni helyzetről? (Forrás: Adem Altan/AFP)
Ahogy Liz Truss brit külügyminiszter szavaiból is kivehetjük, a brit kormánynak valódi prioritás, hogy "mindenki azt szerethesse, akit akar", épp ezért még attól sem rettennek vissza, hogy további migránsokat telepítsenek a szigetországba.
A dolog igazából akkor lenne végképp ironikus, ha Angliában majd a szintén afgán bevándorlóként élő, ám LMBTQ-ellenes nemzettársai látnák el a 29 jövevény baját. Kíváncsi vagyok, ebben az esetben milyen nyilatkozatot tenne a brit külügy. Ha pedig ebben a mederben folytatja Nyugat-Európa az útját, felkészülhetnek arra, hogy az általuk agyonpátyolgatott, ám a nyugati "tolerancia" iránt intoleráns migránstömegek fogják bedönteni az államaikat az LMBTQ-álmaikkal együtt.
1. Angliával párhuzamosan a német hatóságok is "fontos" feladatokkal vannak elfoglalva, mert nyilván akkora a béke az országban, hogy ráérnek ilyesmire. Természetesen tegyük hozzá, hogy a jelenlegi politikai kurzusoktól hiába is várnánk, hogy a 20. századi történelmünket méltó módon kezeljék, vagy hogy legalább kicsit is megrendítsék a győztesek írják a történelmet hegemóniáját.
Amíg a német világháborús hősök tiszteletét minden eszközzel igyekeznek ellehetetleníteni, addig olyan elánnal keresnek négy, a második világháború utolsó napjaiban agyonlőtt négy homoszexuális rendőrt, jobban mondva azok holttestét, hogy az erre hasznosított emberi és anyagi erőforrás mennyisége még engem is meglepett.
Zoom
Lázas keresgélés Spandau kerületében (Forrás: Polizei Berlin Twitter-oldal)
A négy érintettet – ha a beszámolók hitelesek – 1945. április 24-én lőtték agyon saját kollégáik Berlin Spandau kerületében. A jelenlegi kutatás a helyi lőtéren történt, a rendőrség és hadisírok gondozásával foglalkozó német és nemzetközi szervezetek segítségével. A meggyilkoltak ügyét Ralf Kempe rendőrkapitány és Jens Dobler, a berlini rendőrmúzeum munkatársa indította el. A Die Welt szerint az időszak a "berlini rendőrség egyik legsötétebb fejezete: kollégák lőtték kollégákra" (a kontextust és a körülményeket már nagyvonalúan figyelmen kívül hagyta a liberális lap).
Az évek óta tartó kutatás és a rendőrség "belső vizsgálata" minden lelkesedés ellenére sikertelen, pedig (anyagi) források széles tárházát használták fel az ügy érdekében és a lőtér számos pontját felásták már. Martin Halweg rendőrségi szóvivő ezzel párhuzamosan kijelentette, hogy "még intenzívebb levéltári kutatásokat folytatnak majd, hogy új nyomokat találjanak".
Érdekes módon a jelenkori Németország rettenetes állapota fele ennyire sem érdekli a rendőrséget. Amíg a Harmadik Birodalom időszakát rendszeresen démonizálják, elfelejtik megemlíteni, hogy Berlin utcái ma tizedannyira sem biztonságosak, mint akkoriban - a bevándorlás és az általános káosz következtében.
A kutatás mellett egyébként számos körülmény nem tisztázott. Ha lényegében a hitleri Németország utolsó pár napjáig alkalmazásban maradtak a homoszexuális rendőrök – akikről ezek szerint nyílt titok volt, hogy azok – miért maradhattak mégis ilyen sokáig a testületnél, ráadásul a négyből ketten tisztként, egy pedig rendőrfelügyelőként, amikor pont a történészek jelentős része állítja, hogy "a nácik minden meleget koncentrációs táborokba vittek, akit csak tudtak"? Ha pedig alkalmazásban maradhattak, miért az utolsó pillanatban zárták őket cellába, ahogy a kutatók az állítólagos források alapján állítják? Továbbá, ha a források hitelesek és valóban letartóztatásban voltak, mi volt ennek a valódi oka? Hiszen mindezek tükrében valószínűtlen, hogy a szexuális irányultságuk miatt kattant rajtuk a bilincs, ha pedig mégis, akkor "magánakcióról" lehet szó, amiért nem lehet magát a Birodalmat okolni. Dobler elmondta, hogy megtalálták a kivégzésre utasítást adó dokumentumot, melyet az illetékes főhadnagy írt alá, ám ennek részleteiről szintén gyanúsan hallgat a "belső vizsgálatot" folytató rendőrség.
Az érintetteknek egyébként emléktáblát is avattak a berlini 21-es számú rendőrőrs falán, rajta a négy rendőr nevével. Ha a keresés sikerrel zárul, az újratemetést a rendőrség fogja biztosítani, mivel egyiküknek sincs már élő rokona, vagy legalábbis nincs tudomásuk róla.
A kézenfekvő kérdések mellett nyilvánvaló, hogy a projektnek aktuálpolitikai üzenete is van, amely az LMBTQ-lobbi minden fronton való kiszolgálását takarja, még a történetírás keretein belül is. Ha ez így megy tovább, a zsidók lassan féltékenyek lehetnek a szivárványos lobbistákra, mert ahogy a mellékelt ábra mutatja, már a második világháború sem kizárólag róluk szól. "A melegek az új zsidók"?
Mindezek mellett a gyatra berlini közbiztonság keseríti meg az ott élők mindennapjait. Bizonyára hálásak a "dolgukat végző" rendőrségnek.
Ennyi volt mára a Heti progresszió, a beküldött híreket továbbra is a hetiprogresszio@protonmail.com címre várom. Jövő vasárnap ismét érkezem az aktuális hírekkel!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info