Fonyódon mondott beszédet a balliberális miniszterelnök-jelölt, hogy a jobbikos Steinmetz Ádám somogyi kampányát erősítse.
Zoom
Hosszasan beszélt Orbán Viktor kanyaros pályafutásáról, elmondása szerint Putyin-ellenes, Európa-párti politikusból lett "Európa-ellenes", Putyin-párti politikus.
"Én ezeket a kanyarokat nem tudom követni. De azt, amit Orbán Viktor egy személyben megtestesít – ezt a szivárványkoalíciót úgymond, a liberálisokat, a kommunistákat, a konzervatívokat és a fasisztákat – ezt mi a szövetségben külön-külön képviseljük. Gerinces emberként mindenki megtarthatja a saját világnézetét, a saját álláspontját" – idézi az atv.
Frissítés: a szokásos komédia: MZP "tisztázza", hogy nem is úgy értette
Mert ő valójában a Munkáspártra és a Mi Hazánkra gondolt. Hát persze.
Zoom
2. frissítés: Steinmetz inkább nem kommentál
"Nem gondolom, hogy nekem ezt kommentálnom kellene. Én azt gondolom, hogy mindenki feleljen a saját szavaiért. Javaslom, hogy miniszterelnök-jelölt urat kérdezze meg, vagy javaslom az ezzel kapcsolatos Facebook-posztját" – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Steinmetz Ádám.
Mivel a felvételen a Jobbik parlamenti képviselőjének arckifejezése arról árulkodik, hogy nem örült Márki-Zay kijelentésének, megkérdezték, ez így volt-e. Steinmetz Ádám nem igazolta, de nem is cáfolta a felvetést. A következő választ adta:
Nagyon sok mindenről beszélt, arról is, hogy széles körben jelenít meg képviseletet az ellenzék, különböző politikai és világnézetű, származású embereket. Azt hiszem, megjelölte a cigány és nem cigány származású magyar honfitársainkat.