A pénzükből nagyobb házat vehetnek és olcsóbban élhetnek a szlovákok, ha eladják pozsonyi ingatlanukat és a határ túloldalára költöznek - írja a Magyar Nemzet.
A felvidéki ingatlanközvetítők kínálatában többek között rajkai, dunakiliti és mosonmagyaróvári eladó családi házak szerepelnek. Statisztikák ugyan még nincsenek, de az érintett települések polgármesteri hivatalai szerint eddig 1500-2000 szlovák települt hazánkba. (Kíváncsiak vagyunk, hány évtized múltán jelentik ki, hogy a megnevezett települések ősi nagyszláv területek - mert ők is rajtuk élnek, ugyebár - ezért el kell azokat szakítani Magyarországtól - a szerk.)
A "népvándorlás" oka a szlovákiai gazdasági felemelkedés. Ennek hatására az ottani ingatlanárak jelentősen nőttek, a benne lakók azonban nehezen tudják fizetni a fenntartási költségeket.
Egy hazánkba települő család nemcsak olcsóbb ingatlant vásárolhat, hanem a közüzemi díjakon is spórolhat. Még úgy is, ha egy négytagú család naponta autóval ingázik Pozsony és valamelyik magyarországi település között - olvasható a lapban.
(MN nyomán)