Richard Fuld, a zsidó Lehman Brothers - ma már csak volt - első embere 2008. szeptember 21-én bejelentette, hogy a 158 éves múltra visszatekintő cég az ő irányítása alatt sikeresen csődbe ment. A bejelentése után konditerembe ment, ám egyik kollégája egy pofonnal a futószalag mellé helyezte.
Richard Fuld, a zsidó Lehman Brothers - ma már csak volt - első embere 2008. szeptember 21-én a budapesti politikai maffiózókra emlékeztető arcára szomorú kifejezést erőltetve bejelentette, hogy a 158 éves múltra visszatekintő cég az ő irányítása alatt sikeresen csődbe ment és [az adófizetők pénzéből] azonnali állami pénzügyi segítségért folyamodott.
Utána egy kis testmozgás céljából a cég konditermébe ment, ahol feltette a fülhallgatóját és a pulzusmérőjét, majd hosszúra tervezett túrára indult az egyik futógépen. A levezető mozgás azonban a tervezettnél rövidebbre sikeredett, mert a csődbejelentést a tévében végignéző egyik kolléga utána ment, és egy hatalmas pofonnal a futószalag mellé helyezte a zsidó főnökét, majd Fuld izraelita édesanyját és a mama vélt foglalkozását is megemlítve rövid magyarázatot adott neki tettének okáról.
Az edzőteremben történteket a CNBC tévécsatorna egyik pénzügyi témákkal foglalkozó műsorában két szemtanú is megerősítette. Ezek közül az egyik enyhe mosollyal a száján hangsúlyozottan "Dick"-nek nevezte a felpofozott zsidó pénzügyi zsenit. Az amerikai szlengben a dick f*szt jelent, nagy D-ével írva a Richard keresztnév beceneveként használják.
A babaarcú kis zsidó Dick tegnap a csődeljárás hivatalos részeként az amerikai kongresszus vizsgáló bizottsága előtt magyarázta a bizonyítványát. Fuld a meghallgatáson meglehetősen arrogáns hangnemben válaszolgatott, többször is Henry Waxman-nak, a bizottság elnökének szavába vágott.
A hangulat a teremben akkor hágott a tetőfokára, mikor Waxman azt kérdezte a bukott és felpofozott zsidó bankostól, hogy:
"Az Ön cége az Ön vezetése alatt csődbe ment, országunk nehéz gazdasági helyzetben van, ennek ellenére Ön 480 millió dollár (88,3 milliárd ft) értékben vezetői fizetést, extra bónuszokat és egyéb jutalmakat vett fel. Nekem van egy alapvető kérdésem: Ön szerint ez helyénvaló volt? Mert ez egyszerűen felfoghatatlan az átlag amerikai adófizető számára. Önnek és feleségének több millió dollár értékű festménygyűjteménye van, miből lett ez a pénz? Az Ön munkatársa, Joe Gregory, a Lehman Brothers egyik volt elnöke helikopterrel járt dolgozni, ki fizette ezt és milyen pénzből? Ezeket a dolgokat mind az Ön felelőtlen tevékenysége tette lehetővé, mert Ön kockára tette más emberek pénzét."
2006 óta a zsidó Lehman Brothers a magyarországi és a kelet-európai zsidó honfoglalást előkészítő, zsidó tulajdonú Nanette lakóparképítő cégek stratégiai partnere. A becsődölt Lehman Brothers 50 százalékos tulajdonrésszel vesz részt a Nanette Real Estate Group és a Nanette Construction Hungary Kft. országépítő projektjeiből.
(Jack Corn - Szent Korona Rádió)