Tudja Ön, hogy valójában kik lopják el a síneket; mit nem tud Orbán Viktor; mi jellemzi Fodor Gabriellát és szavazótáborát, vagy mire gondol a lesittelt roma? Ha igen, bátran fogjon neki ajándék keresztrejtvényünknek, megvan rá az esélye, hogy azon három olvasónk egyike legyen, akik ajándékkönyvet nyernek a Gede Testvérek kiadó jóvoltából. Ha viszont nem ismeri a választ a fenti kérdésekre, akkor meg azért fogjon neki, hogy hasznosan, tanulva szórakozzon, ám figyelmeztetjük: idén nem olvasott elég Kurucot. A két vastag betűvel meghatározott megfejtést a rejtveny(kukac)kuruc.info címre várjuk. A megfejtéssel még nem kérünk nevet és címet, a kisorsolt levelek küldőivel felvesszük majd a kapcsolatot. Köszönet a rejtvény elkészítőjének!
Boldog karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak! (És kérjük, az ünnepek idejére ne árasszanak el bennünket levelekkel. Mi is a szeretteinkkel vagyunk, tegyék Önök is ezt. Köszönjük.)
Vízszintes:

2. Minthogy a fajvédő média szerint nincs olyan, hogy cigánybűnözés, nyilván ők lopják el a síneket, ők végeznek tarvágást védett erdőkben és ők rabolják ki a védtelen idős embereket. (Zárt betű: D.)
11. II. világháborús német kódolószerkezet. Mellesleg gregorián jellegű popslágereket játszó csigazabáló együttes. 13. Molnár Anita Éva. 14. Annak a háziszárnyasnak a hangja, amellyel a háború előtti zsidó kereskedők egy részét azonosították. 15. … … Junior. Sittes cigánybűnöző, aki mostanában énekel, és akibe az összes 16 éven aluli orkluvnya szerelmes. 17. Orbán Viktornak lassan meg kéne tanulnia, hogy ez az, amivel nem lehet tojást festeni. 18. Páratlan genny fordítva (!). 19. Nagyszerű jobbos zenekar – a magyar rovásírás betűsorrendje szerint. 21. Erre gondol a lesittelt cigány nagy magányában. 23. Ezt akar rímelve dúsítani Irán. 24. Mussolini országának fizetőeszköze az EU előtt. 25. Nemrég pokolra került amerikai szenátor, cionrasszista gazember utóneve (a keresztnév megnevezésnek itt nem nagyon van értelme) – a saját kultúrájának betűsorrendje szerint. 27. Észak-Magyarország. 28. Ezt szedi le a cigány strici esténként a prostituáltakról. 30. Ez az, amit magyar focicsapat az elmúlt húsz évben még sosem talált rangos meccsen – névelővel és fordított betűsorrendben. 32. A történelem legnagyobb átverése. 35. Fordított divat – németül. 37. Ezt ad az ételnek a magyar pirospaprika – fordított betűsorrendben. 38. Ódon. 39. Számítógépes adattömörítési fájlformátum. 40. Egy RMDSZ-es (ritkaságszámba menő) autonomista politikus (Temes megyei képviselő volt) nevének kezdőbetűi. 42. Az USA által cionista érdekből és olajéhségből öt évvel ezelőtt lerohant ország. 44. Faszén és salétrom mellett ez az elem kell még a puskaporba. 45. Veszteség. De a cigány is így nevezi a nemi szervét. Esetleg varjú hangja. 47. Vízi ízeltlábúak. Ha elé tesszük, hogy „zsid”, akkor meg különösen kártékony faj. 50. Ebből az osztrák faluból származik az az előember, aki nyilvánvalóan csak azért nem lett náci, mert pár ezer éve jégbe fagyott – fordított betűsorrendben.
Függőleges:

1. Jobbos értelmiségiek köszönése Veszprémben. Egyúttal jótanács minden magyarnak. (Zárt betűk: B, O, B.)
2. Így hívják az Harvardon diplomázott, három nyelven beszélő, doktori fokozattal rendelkező afroamerikai munkatársat. 3. Ormos Géza Árpád. 4. Néma cigány (!). 5. Ezt a gyógyszert szedik a túlpörgetett brókerek, vállalkozók és ügyvédek, hogy kicsit megnyugodjanak amiatt, hogy mennyit csaltak. 6. Égtáj. Ide nem megy Fekete Pákó, mert nem terem banán. 7. Menj! – angolul. 8. Ez volt a jele Hitler megtorlófegyvereinek. Volt belőle 1 és 2. 9. Közel-keleti méltóság. Még véletlenül sem zsidó. 10. Az USA cionista kongresszusának válasza, amikor George W. Bush megkérdezte, hogy lerohanják-e Afganisztánt. 12. Nándorom; becézve. 16. Néma balti. Se nem észt, se nem litván. 17. Fluor, foszfor, jód. 19. Kezdő apa (!). 20. Ez viszi el a házat, amikor ismét kiönt a Tisza, mert a cigányok ellopták a védműveket. 22. Így köszönnek az SZDSZ-esek (kiejtés szerinti írásmód). 25. Menetel a gárdista. 26. Oltványi Lilla Zita. 29. A zsidót az zavarja, hogy a palesztin még mindig ezt csinálja. 30. … 47-es. Orosz fegyelmezőeszköz. 31. Fodor Gábor és szavazótábora. 32. Kraszna …; egyik legszebb felvidéki várunk. 33. Ady szerint Dunának és ennek a folyónak egy a hangja. 34. Kisméretű, jó konstrukciójú izraeli géppisztolyok. 36. Orosz és román (akik ugye nem szlávok) igen. 40. Lekicsinylő jelző. Ilyen a kínai termék. 41. Török és spanyol autójelzés. 43. Ilyen fotót nem akarsz látni Dávid-csillag Ibolyáról. 46. A mai "magyar" rendőrség szinonimája – a V kimarad! 48. Ez az, amit a zsidók mindig emelnek. Mellesleg régi szűcsszerszám. 49. A kommunisták által is kedvelt égtáj.

Jobb klikk a képre, nyomtatás - vagy jobb klikk, kép mentése másként, így lementheti, majd képnézőjéből vagy Wordbe beillesztve nyomtathatja ki
A rejtvényt OvK monogramú olvasónk készítette.