Megtartotta első éleslövészetét a Gárda Wass Albert zászlóalja, bebizonyítva, hogy méltó a nagy erdélyi írónk nevének viselésére, hiszen a gróf nemcsak tollával küzdött a magyar ébredésért és feltámadásért, hanem fegyverrel is, amikor úgy kívánta a haza érdeke. Ugyanúgy megvan a maga helye és szerepe pl. a masírozásnak és az ételosztásnak a Gárda életében, mint a könyvkiadásnak és publicisztikai munkásságnak a Wasséban, de tudni kell: a hazát csak fegyverrel lehet megvédeni, ha arra kerül a sor.

S ne feledjük, jelen pillanatban hazánk teljes területe idegen megszállás alatt sínylődik: 2/3-án egykori befogadott kisebbségeink uralkodnak, a csonkán maradt országrészben pedig Simon Peresz csapatai diktálják a ritmust. A tét a magyar nemzeti megmaradás, ezért nagyon reméljük, hogy a győriek példáját (akik rendszeresíteni kívánják a lövészetet, valamint küzdősportokat fognak oktatni) követik az ország többi részében élő gárdisták, s minél nagyobb számban megtanulnak fegyverrel bánni, ajánljuk figyelmükbe a Kárpátia elhíresült idézetét: "Addig van országod, lágy kenyered, ameddig van fegyvered!"
Alább tekinthető meg a lövészetről készített videó, alatta pedig Müller Mihály Hannibal, a Wass Albert zászlóalj sajtó- és informatikai tisztjének szerkesztőségünkhöz eljuttatott levele.
 
 
Adjon az Isten!
 
A Magyar Gárda Wass Albert zászlóalja a honvédelmi hagyományőrzés keretein belül megtartotta első éleslövészetét, melyet a közeljövőben magasabb, mesteribb szintre kívánunk emelni. Terveink közt szerepel az első Magyar Gárda sportszakosztály magalapítása, mely magába foglalja egy komplett focicsapat, egy lőtér, valamint egy önvédelmi küzdősportokat oktató edzőterem létrehozását! Célunk, hogy az eltévelyedett, nemzeti öntudat nélküli, és a nem megfelelő oktatásban részesült fiatal korosztályt a helyes mederbe tereljük.
Ne a diszkók romlott alkoholgőzös és alvilági berkeiben nőjenek fel, drogokon és dohányfüstben, hanem inkább egy egészséges, élhető élet lehetőségét nyújtva nekik, sportoljanak INGYEN! Itt vezessék le a felesleges energiáikat, és egy mind mentálisan, mind fizikailag edzett és képzett, egészséges, új generációt nevelhessünk ki nemzetünknek!
Minden magyar nemzettestvérünk joga és kötelessége a Haza védelme!
De ezt a jelenleg regnáló, torz igéket és életstílust hirdető antimagyar és a keresztényi értékrendet semmibe vevő szociál-liberális maffia-kormány elvette a nemzettől.
Seregünk amúgy is elavult technikai háttere ma már eladva vagy feldarabolva, katonáink szerteszét a világban, idegen nemzeteket és hatalmi érdekeket szolgálnak.
A haza védtelen, és, valljuk be, van félnivalónk szomszédainktól, akik részegen a parlamentjükben azt ordítják: „ugorjunk tankokba és tapossuk el Budapestet!”
Őszintén megvallva, amit az utolsó 15 évben kiképzésnek hívtak a sorállomány keretein belül, már az sem a honvédelemre épült, mint azt sokan tapasztalhattuk, hanem egyfajta időszakok közti „szívatásra”.
A gyakorlati és elméleti képzés a legenyhébb kifejezéssel is hiányos és elavult volt már akkor is!
Felszínesen érintettek minden témát, és érdektelen, értelmetlen, unalmas mivolta miatt nem is nagyon maradt meg a mai harcképes állományban semmi más, csak a sikálás és a részegeskedés.
Ahány emberrel eddig beszéltem, mind csak ezeket sorolta a katonaélményeiből, kevesen meséltek az igazi katonadolgokról!
Itt merül fel a kérdés: ki védi meg a hazát?!
Sorállomány nincs!
A szerződésesek (jól képzett) java Külföldön!
Mi, a Magyar Gárda Szent Koronára felesküdött gárdistái felelevenítjük őseink egykori harci virtusát, melytől méltán rettegett a minket ezerszer eláruló Európa.
Ha kell, életünk és vérünk árán is megvédjük a nemzetünket-hazánkat támadó ellenségtől, kik nyíltan tankokkal, rakétákkal, vagy burkoltan, ami sokkal veszélyesebb, elferdített, hamisított történelemmel, magyar értékeink rombolásával, gazdaságunk széttiprásával, maffiaszerűen, a média segítségével támadnak!
Tennünk kell valamit, hisz a 24. óra utolsó másodperceiben vagyunk!
Nem hagyhatjuk, s egy igaz magyar ember sem hagyhatja, hogy, mint eddig évszázadokon keresztül, folyamatosan idegen hatalmak érdekeit kiszolgáló politikusaink, szövetkezve a cselédmédiával és a suttogó híresztelésekkel, álhírekkel, terelésekkel, a korrupt nemzetellenes kézivezérelt szakszolgálatokkal napról napra egyre mélyebben sárba tiporhassák fejünket, így megfojtva a nemzetet!
ÉBREDJ, MAGYAR!
Szebb Jövőt!