Felszólította Barack Obama amerikai elnököt Evo Morales bolíviai elnök, hogy ítélje el az ellene szőtt összeesküvéseket, vagyis az ÁLLÍTÓLAG csütörtökön meghiúsított, tervezett merényletet. A multiellenes politikát folytató, Amerikát és a cionizmust következetesen bíráló Morales úgy tudja, az amcsik keze is benne van az állítólag ellene tervezett merényletben, amelyben magyarok is érintettek. Magyarosi Árpád szívbeteg volt, lásd a Kuruc.info további értesüléseit a végén.
Evo Morales bolíviai elnök felszólította Barac Obama amerikai elnököt, hogy nyilvánosan ítélje el az ellene tervezett merényletet - jelentette az AP hírügynökség. A bolíviai hatóságok szerint csütörtökön hiúsítottak meg egy készülő merényletet, melynek célpontja más bolíviai vezetők mellett Morales lett volna. A csütörtöki Santa Cruz-i rajtaütésben hárman meghaltak, és két embert elfogtak. A halottak között van a magyar-bolíviai Eduardo Rózsa-Flores és az erdélyi Magyarosi Árpád. Az egyik elfogott férfi szintén magyar, Tóásó Előd.
Morales az amerikai kontinens 34 országának csúcstalálkozóján beszélt Obamának a merénylet állítólagos tervéről - ezt maga Morales nyilatkozta. A bolíviai elnök szerint az Egyesült Államok továbbra is szervezkedik ellene - jelentette az AP hírügynökség. Morales nem gyanakszik arra, hogy az USA áll az állítólagos merényletterv mögött, de a csúcstalálkozón azt mondta újságíróknak: az elmúlt száz napban, mióta az Egyesült Államok elnöke Obama, nem csökkent a Bolíviával szembeni amerikai ellenségesség. Tavaly Bolívia kiutasította a La Paz-i amerikai nagykövetet az országból,aki Morales szerint a bolíviai ellenzékkel játszott össze. A jelek szerint Morales is tisztában van azzal, hogy bármennyire is legyen látszólag barátságos Obama Bolíviával szemben, a USA-ban működő különböző érdekköröknek lehetnek az elnökkel ellentétes szándékai.
Barack Obama szándéka szerint új korszakot nyit az USA és Latin-Amerika közötti kapcsolatokban, amely a kölcsönös tiszteletre épülne. A kapcsolatok javításának lehetősége az amerikai kormányzat kezében van - hangoztatta Morales a sajtó előtt.
(Origó nyomán)
Kuruc.info kommentár: Amennyiben tényleg az elnök likvidálásra készültek Eduardoék, akkor a jelek szerint Obama ártatlan az ügyben. Már amennyire egy amerikai elnök ártatlan tud lenni. A bolíviai hatóságok és a sajtó eddigi információi szerint, a csoport már tavaly ősz óta Bolíviában tartózkodott, amikor Amerikában még George Bush volt az elnök. Egy polgárháború küszöbén álló, Amerika-ellenes politikát folytató államot pedig minden bizonnyal megfigyelés alatt tart az amerikai titkosszolgálatok valamelyike. Márpedig nem kerülhette el a figyelmüket az sem, mint ahogy a bolíviai hatóságokét sem, hogy egy Eduardo Rózsa Flores kaliberű ember, aki a blogjában(is) támadta Morales elnököt, belép az országba. Keringenek olyan hírek is, hogy az elszakadni vágyó tartományok közelében, vagy épp ott, a Bush-családnak komoly méretű birtokai – és/vagy egyéb érdekeltségei - vannak. Könnyen lehet, hogy Morales tud valamit, mint ahogy az is előfordulhat, hogy a Latin-Amerikával barátságosabb hangot megütő Obama megválasztásával a Bolíviába érkezett Eduék elvesztették egyik legfőbb támogatójukat. Eduardo kacskaringós életútjából adódóan nem elképzelhetetlen, hogy különböző titkosszolgálatokkal állt kapcsolatban, s ha Morales ellen akart harcolni, akkor ki máshoz fordulhatott volna, mint a Bush által befolyásolt CIA-hoz, vagy az izraeliekhez.
A fentiekre bizonyíték természetesen nincs, csak feltételes módban fogalmazhatunk, az viszont tény és szégyen, hogy Eduardo, miközben idehaza, a jobbradikálisokhoz közeledett, élete végéig szoros, baráti kapcsolatban állt számos judapesti cionista zsidóval és kommunistával is. Ezt persze nemzeti körökben nem igazán reklámozta.
Az elhunyt erdélyi magyar srác, Magyarosi Árpád barátai a Kuruc.infónak írt hozzászólásaikban kifejtették, hogy Fiúkának  (ez volt a beceneve) nem lett volna annyi pénze, hogy repülőjegyet vegyen Bolíviába, hisz sokszor még egy sörre is nehezen futotta költségvetéséből. Ráadásul gyermekkora óta szívbeteg, mint azt egy erdélyi olvasónk jelezte, aki jól ismerte Árpit. Egyre több kérdés merül fel, amelyekre vélhetően nem kapunk már soha választ. Azt azonban ki kell jelentünk, hogy az eddig hallott információk, történetek és pletykák alapján Eduardo személyes varázsától megszédült két erdélyi fiatal egyike teljesen feleslegesen áldozta fel az életét egy távoli országban, míg a másik sittre került, s a latin-amerikai börtönviszonyok fényében nem biztos, hogy hosszú életű lesz. És akkor még nem szóltunk a 25 évesen meggyilkolt ír fiatalemberről. Egyelőre sem nemes szándék, sem elhivatott „világforradalmiság” nem áll mögöttük, hanem egy idősebb, általuk igencsak tisztelt kalandor személyes hatása.