Azt már tudjuk, hogy a Rózsa-Floresékre rátörő kommandós akcióból semmi sem úgy történt, ahogy azt a hatóságok állítják. Valószínűsíthetően nem volt tűzpárbaj, s elképzelhető, hogy nem haltak meg az első félórában, hanem megkínozták, vallatták őket.
Toásó Előd, a semmiféle katonai képzéssel nem rendelkező informatikus csak annak köszönheti életét, hogy egyből földre vetette magát, s tarkójára tett kézzel várakozott. Mindössze egy bicskát találtak nála, ami nem meglepő, tekintve, hogy mégiscsak székely gyerekről van szó.
Tóásó Elődöt alaposan összeverték, ami azért is különös, mert semmiféle ellenállást nem tanúsított, fegyverek nem voltak nála. Az eset után egy héttel, még mindig ilyen sérülésnyomok látszanak rajta:


Jegyezzük meg, nem épp egyszerű pofonokról van szó, minden jel szerint alaposan összeverték, rúgták a földön fekvő, ellenállást nem tanúsító Elődöt. Ezért kellett egy takaró leple alatt szállítani, hogy a média ne készíthessen róla felvételt. A segíteni szándékozók, itt utalhatnak Elődnek.
(Kuruc.info, képek: El Deber, La Razon)