Az MSZP a 2001-es sikertelen próbálkozását követően most újból kísérletet tesz a holokauszt tagadásának büntetőjogi szankcionálására, ezzel is elterelve a közbeszédet a döntően általa előidézett, egyre mélyülő gazdasági-társadalmi válság kérdéseiről - kezdődik a Jobbik közleménye, és bár jó cél érdekében íródott, sajnos a teljességgel felesleges, sőt, kifejezetten kártékony polkorrektkedés áldozata lett, olyannyira, hogy még a végén szinte a Jobbik kezdi bizonygatni a holokamu-iparosok által kitalált népirtás meséjét... Kommentárral.
A Jobbik Magyarországért Mozgalom egyetért azzal, hogy a nácizmusnak a zsidóság ellen elkövetett bűnei, zsidó embertársaink szabadságától és életétől való megfosztása a történelemnek tanulságként szolgáló, tragikus eseménye. (Már ez is a fent említett jelenség példamondata, hiszen ha a cionisták érvrendszerével próbáljuk a magunk igazát bizonyítani, elismerve a hazugságaikat kiindulópontként, hogy egy apróságot elérjünk cserébe, máris ők győztek.)
A kérdés, amelyre az MSZP kezdeményezése kapcsán választ kell adnunk: kiemelhető-e az emberiség által ismert természeti törvények, társadalmi igazságok, történelmi események közül egyetlen, amelynek a tagadását büntetőjogilag szükséges szankcionálni? (Ezek szerint a holomítosz "történelmi esemény" volna, melynek megtörténte olyan biztos, mint a természeti törvények léte?)
Vajon büntetni kell-e azt, akinek állítása szerint a Föld nem mozog? (A fenti szánalmas "érvelés" fokozása, annak a kiindulópontnak a rögzítése, hogy bizony-bizony kiirtottak hatmilliót, szappant főztek belőlük, elgázosították őket, lámpaernyőt készítettek a bőrükből stb., és ez olyan biztos, mint az, hogy mozog a Föld.)
Ha tanulságként kiemelni eszmerendszer jegyében elkövetett népirtást akarunk, akkor megkerülhetetlen a kérdés: a kommunizmus nevében elkövetett népirtásnak nincsenek olyan egyedi jellemzői, amelyek alapján ebben az értelemben mással ugyanúgy össze nem hasonlítható, mint a zsidóság ellen szisztematikusan elkövetett bűnök? De igen, a kommunizmus bűnei is ilyenek. (Elérkeztünk a gyakran alkalmazott, szintén teljességgel céltalan, erkölcsileg pedig elfogadhatatlan alkudozáshoz. Mi elismerjük a ti népirtásos meséteket, melyekre bizonyíték nulla, ellenben számos tény, "vallomás"-béli ellentmondás és vizsgálat cáfolja azt, cserébe fogadjátok el a mi kérésünket: a senki által meg nem kérdőjelezett, köztudott, bizonyított kommunista vérengzés tényét. Ezzel tehát egy szintre emeljük a cionista mítoszt a kommunista tömeggyilkosság-sorozattal - melynek levezetői véletlenségből ugyancsak zsidók valának, ugyebár.)
A holokauszt tagadásának büntethetősége azt jelentené, hogy létezik egy abszolút kategória, aminek a tagadása egyetlenként büntetendő. (Itt pedig már reménytelenül elvesztünk a liberális csapdában. Ott tartunk már, hogy javában tényként kezeljük a héber hazugságokat, és csak az ellen szólalunk fel, hogy azok "tagadása" - holott cáfolatról van szó ráadásul - ne legyen büntethető. Mint a kisgyerek, aki rosszat tesz, de szeretné elkerülni a büntetést. Tévedés: nem rosszat cselekszünk, mikor szemeket nyitogatunk, hanem nekünk van igazunk, azért akarják bevarrni szánkat!)
A helyzet hasonlóvá válna ahhoz a vallási fundamentalizmushoz, amelyik alapvető hittételének tagadását bünteti. A Jobbik Magyarországért Mozgalom számára, mint egyébként minden nem ateista ember számára egyetlen abszolút kategória létezik: az Isten. A holokausztnak erre a szintre emelését elutasítjuk, az ezzel kapcsolatos vélemény alapján emberek börtönbe zárását elfogadhatatlannak tartjuk.

Elég csak az auschwitzi táblacserére hivatozni...
(Az előbbi mondat folytatása, megragadás azon a szinten, hogy hisszük, elfogadjuk, hogy megtörtént, de kérjük szépen, ne bántsák azt, aki esetleg nem mindennel ért egyet, mert a többi történelmi esemény tagadása esetén sem esik senkinek bántódása. Ez viszont teljességgel hibás kiindulópont,

... előbb négy, aztán már csak másfél millió...
hiszen nem lehet ezt a politikai céllal elkövetett történelemhamisítást a megtörtént történelmi eseményekkel egy szintre helyezni. Továbbá nem a többi történelmi eseménnyel való - vélt - egyenrangúság alapján kell érvelni, hanem éppen ellenkezőleg: rá kell, rá kellett volna mutatni arra, hogy az ún. holokauszt története ellentmondásoktól hemzseg, bizonyíték nincs rá, számos tételét megcáfolták, ahány kutató, annyi számot mond, és szerre dőlnek meg az eddig tartópillérekként működő elemek, mint a szappanfőzés, lámpaernyő-készítés vagy elektromos futószalag. Nekünk a magyar-, német- és Európa-ellenes, a cionisták bűneit leplezni akaró hazug mítosszal kell leszámolni, nem pedig kikönyörögni annak haszonélvezőitől, hogy elfogadjuk ugyan dogmáikat, de szabadjon egy-két apró részletben kételkednünk egy nagyon kicsit. Így sehova nem jutunk, egy küzdelmet győzelemre vinni nem lehet az ellenség szabályai alapján.)
Balczó Zoltán,
a Jobbik alelnöke (jegyzi az eredeti közleményt)
Ajánlott olvasmány: A Kuruc.info Holokamu-dossziéja