Cserépváralja: Adjon az Isten, tisztelt Szerkesztőség, kedves olvasók!  Június 5-én a Jobbik Cserépváraljai Szervezete Trianonra emlékezett, a megjelent 120 emberrel közösen.
A Himnusz után a műsort egyik helyi párttagunk nyitotta meg szívhez szóló beszédével. Ünnepi beszédet mondott Egyed Zsolt a Magyar Gárda borsodi kapitánya, valamint Sneider Tamás a Heves megyei Jobbik elnöke is. Az ünnepi műsort cserépváraljai fiatalok és gyerekek adták. A megemlékezés végén a helyi Jobbik Szervezet elnöksége megkoszorúzta a Trianoni emléket, a gárdisták pedig a Hősök emlékművét. Végezetül a Szózat hangzott el. A műsor után a cserépváraljai szervezet vendégül látta a megemlékezőket.
Szebb jövőt kíván a Jobbik Cserépváraljai Szervezete!
Képek:



Zebegény: Kedves Kurucok! Gyönyörű ökumenikus megemlékezés volt ma Zebegényben a Kálvária dombon. Lent a faluban láttam bamba politikai rendőröket, mindenre kész, "anyjukat 3 forintért is"  csicskákat rendőrkocsiban pöffeszkedni, de az emlékhely kocsival, motorral megközelíthetetlen. Talán ezért, lustaságból nem tolták oda ocsmány pofájukat, ezzel is gyönyörűvé téve a megemlékezést. Tartalmas, érdekes beszédeket hallhattunk.
De azért egy kis rossz érzés is vegyült ünnepi hangulatomba. Többször, több megemlékező is az Ószövetségből vett példát, megpróbált valamiféle párhuzamot vonni megcsonkolt országunk és a Babilon által elfoglalt Izrael között. Vagy hogy a zsidókat mennyit üldözték. Muszáj volt? Még itt is ezt kell hallgatni? Egyáltalán már akkor is volt Izrael? Nem véletlenül Júdeának hívták?
És valóban a Babiloniak üldözték, nyomorgatták őket? Egyesek összetévesztették gyásznapunkat egy 38. Holofesztivállal?
Követelem, hogy legalább egy emléknapunk legyen, amikor ki nem ejtik a szájukon a zsidó elemeket, legyen az október 23, március 15, június 4.
Kitartást!
Képek:




(Kuruc.info)
Kapcsolódó anyagok: