Már szinte minden kiderült az idei Sziget-fesztiválról, egyedül a nulladik nap fellépőit tartották eddig titokban szervezők. Kiderült egyfajta Magyar dal napja lesz megint - LGT-vel, Kispálékkal, Fenyő Miklóssal -, csak ezúttal a "rasszizmus elleni küzdelem" jegyében, azaz zsidó és cigány érdekekért: hogy ne lehessen kimondani, kik vásárolnak itt hont maguknak, s kik gyilkolják, becstelenítik meg, rabolják ki népünket. Az erkölcsileg is lezüllött Nagy Feró mellett fellép az elprostituálódott Rúzsa Magdi, a nyári zsidó fesztiválok üdvöskéje is.

A fellépők sora még koránt sem teljes, az már biztos, hogy fellép majd a Nagyszínpadon az LGT, a Kispál és a Borz, Fenyő Miklós, a Heaven Street Seven, Balázs Fecó, KFT, Deák Bill Gyula, a Quimby, a Beatrice, a Kaukázus, Rúzsa Magdi, Péterfy Bori Love Band, Novák Péter, Bródy János, a Bikini, a Fish!, az Irie Maffia, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Turbo, a Subscribe, a Republic, a Zanzibár, Jamie Winchester, a 30Y, Müller Péter Sziámi és sokan mások. Este 11-kor a Nagyszínpad programja véget ér, de a nap még nem: egyrészt az A38-WAN2 sátrában – többek mellett – az Animal Cannibals, a Ladánybene 27, Dopeman, Anna and the Barbies szereplésével, a Budapest Jazz Klub helyszínén jazzisták közreműködésével folytatódik a program tovább.
A bevételt "a rasszizmus elleni harcra fordítják" - azaz valamely magyarellenes SZDSZ-közeli szervezetnek adják
A Rock Against Racism szervezői idén tavasszal – a Brit Nagykövetség közvetítésével - keresték fel a Sziget szervezőit az együttműködés lehetőségével. Mint írták, a Magyarországon a közelmúltban történt események okán is szeretnék, ha a Sziget helyt adna egy koncertsorozatnak, mely a fesztivál széleskörű közönsége előtt is demonstrálná a zenészek összefogását és tiltakozását "az ellen, hogy egyének vagy csoportok, rejtetten vagy intézményesítve emberek külsejének alapján társadalmi különbséget feltételezzenek és ez alapján értékrendet állítsanak fel".
A Sziget-szervezők úgy döntöttek, hogy a “Zene a Rasszizmus Ellen” rendezvény bevételéből származó nyereségből a rasszizmus elleni harc egyik magyarországi szervezetét támogatják majd.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: