A viháncoló képviselőnő
Az alábbi felvételen (5:25 környékén, a jobb alsó sarokban) látszik, amint Nadja Hirsch nyugodtan viháncol, miközben Morvai Krisztina a Jobbik EP-képviselője a magyarországi áldatlan helyzetet ismertette. Miután több hazafi is levélben szólította fel az említett kisasszonyt a bocsánatkérésére, ő megtette és elnézést kér ostobaságáért. A bocsánatkérő levelet eredeti, angol formájában közöljük, alatta az olvasóink által írt sorokat olvashatják. Egy kérdésünk maradt: a hazai libsik mikor teszik meg ezt, mikor fognak bocsánatot kérni az elmúlt húsz (?) év sorozatos sértéseiért, rágalmaiért, hazugságaiért?
 
 
A bocsánatkérő levél:
Dear Arthur Madsen, thank you for your mail. I´m really sorry about this.
Following mail I wrote to Krisztina Morvai:
"Dear Krisztina Morvai,
I´d like to apologize for my behavior, it was not correct. I want you to know that the topic I laught about was NOT your speech. I´m really sorry if you got this impression or I hurt your feelings or the Hungarian people´s feelings.
I know you fight for civil rights and that´s an important issue. Especially of this I want to say sorry and I hope you can accept my apology.
Sincerely yours Nadja Hirsch"
I want to emphasize that I was not laughing about the serious and important topic Krisztina Morvai talked about.
With kind regards,
Nadja Hirsch
És az olvasóink által írt levelek:
"Tisztelt Nadja Hirsch!
 
A nevem Arthur Madsen. Író vagyok. 34 éves, fehér bőrű, keresztény, heteroszexuális, magyar állampolgár.
 
Azért írok Önnek, mert gusztustalannak és felháborítónak tartom azt a fajta viselkedést, amelyet Ön művelt, miközben Dr. Morvai Krisztina képviselőasszony tájékoztatta az EP képviselőket a jelenlegi (20 éve tartó) magyarországi, tarthatatlan helyzetről. Jóhiszemű vagyok és feltételezem, hogy Ön járt iskolába (javítson ki, ha rosszul tudom), ezért a viselkedéskultúra alapelemeivel Önnek is tisztában kell lennie.
 
Tudja, kedves Nadja, az ún. rendszerváltás óta az Ön liberális barátai és elvtársai lerabolták, kifosztották, kisemmizték Magyarországot és a tisztességes magyar embereket. Ha odafigyelt volna Dr. Morvai Krisztina szavaira, akkor tudná, hogy a jogaikat gyakorló magyar állampolgárokat a nemzeti ünnepükön a hatalmat bitorló nyakkendős bűnözők (liberálisok, posztkommunisták) az adófizetők pénzéből fenntartott rendőrséggel megverették, célzott lövéseket adtak le rájuk. A brutális rendőrattak következtében több ember elvesztette a szeme világát.
Mondja, ez volt annyira nevetséges? Vagy az fakasztotta idétlen vihogásra, hogy ez a politikai rezsim azóta is lábbal tiporja a demokráciát, az emberi jogokat és a sztálini időket idézi Magyarországon? Ön tudja egyáltalán, hogy ki volt az a Sztálin? Nem, nem focista és nem is rockzenész. Elárulom: Sztálin, született Joszif Visszarionovics Dzsugasvili volt az az ember - a kommunizmus élharcosa és zászlóvivője-, akinek áldásos tevékenysége miatt több millióan vesztették életüket. Nálunk, Magyarországon a sztálini utódok az utolsókat rúgják, elegünk volt belőlük és megmutatjuk erőnket.
 
Tudja, a magyar nép kedves, dolgos, békeszerető, tisztességes, befogadó nemzet, de...
Egyik zseniális írónk, Dallos Sándor remekművet alkotott a világszerte ismert és elismert Munkácsy Mihály festőművész életéről (A nap szerelmese, Az aranyecset). A kis Munkácsy majdnem halálra fagyott inaskorában, mert a gazda hidegben, fagyban, esőben küldte el kerítést festeni. Életét egy Lacza Bálint nevű betyár mentette meg, aki örökre megtaníttatta vele, hogy tudni kell nemet mondani. Nem halkan, bátortalanul, félénken suttogva, hanem az asztalra csapva, hogy: NEM!
A mi csodálatos országunknak most Dr. Morvai Krisztina, Balczó Zoltán és Szegedi Csanád jelenti Lacza Bálintot és egyre többen mondjuk azt velük, hogy: NEM, NEM ÉS NEM!
Ezúton kérem, pontosabban KÖVETELEM, jogkövető Európai Uniós állampolgárként, hogy azonnal kérjen bocsánatot nemcsak Dr. Morvai Krisztinától, hanem az egész magyar nemzettől a gyalázatos viselkedéséért. A liberális porhintéssel és mellébeszéléssel ne is próbálkozzon, mert mi, magyar nemzeti érzelmű emberek nem kérünk a hiteltelen, elcsépelt, szabadelvű maszlagból.
 
Arthur Madsen, író Magyarország"
Egy másik olvasónk is jelezte Nadja kisasszonynak, hogy bizony nem nyeljük le szó nélkül a viháncolását:
Dear Ms Hirsch,
I have been very sad to see you laughing in the European Parliament  while Ms Krisztina Morvai was talking about police brutality and human rights violations against the Hungarian protesters.
I would like to kindly ask you to think over what Ms Morvai was talking about and what has been happening in Hungary since 2006.
To make thinks clear: would you have been laughing, giggling at a case where lesbians, gays or Jews had been hit in the same way? Of course not. You, Liberals, are very concerned about minorities, human rights, equality, but are you concerned about the equality of non-Jewish, non-gay, Christian people? Why does it make me feel that we, white, Christian, heterosexual, normal middle-class people are disdained and scorned, while deviant, extravagant and subcultural behaviour is favoured?
We do not expect you to become the main protector of human rights in Hungary from now but could you please kindly stop behaving as a drunken disco-goer in the European Parliament. It is very humiliating.
Regards,
Árgyelán János, Chairman of Jobbik Fejér County
Magyar fordításban:
Tisztelt Hirsch Kisasszony!
Szomorúan láttam, hogy ön végignevette Morvai Krisztina felszólalását a magyar tüntetők ellen elkövetett rendőri brutalitás és emberjogi sérelmek ügyében 2006 óta.
A dolgok tisztázása érdekében: ha leszbikusokat, meleget, zsidókat vertek volna, akkor is így nevetett, kuncogott volna? Természetesen nem. Önök, liberálisok, rendkívül elkötelezettek a kisebbségek, az emberi jogok, az egyenlőség iránt, de elkötelezettek a nem-zsidó, nem-meleg, keresztény emberek iránt is? Miért van az az érzésem, hogy mi, fehér, keresztény, heteroszexuális középosztálybeli embereket lenézik és megvetik, míg a deviáns, extravagáns és szubkulturális magatartást előnyben részesítik?
Nem várjuk el Öntől, hogy mostantól a magyarországi emberjogi ügyek éllovasa legyen, de tisztelettel kérjük, hogy ne viselkedjen úgy, mint egy részeg diszkós az Európai Parlamentben. Ez nagyon megalázó.
Üdvözlettel,
Árgyelán János, a Jobbik Fejér megyei elnöke
(Kuruc.info)