Egyáltalán nincs semmi meglepő abban, ha egy kamukausztról szóló könyvről kiderül: egyetlen sora sem igaz. Számos úgynevezett holokauszt-túlélő lepleződött már le, bár sajnos még nem mindegyik. A napokban azonban megint kiesett egy tégla a düledező holoépítményből.
Jean Goodwin Messinger írónő ugyanis beismerte: 2005-ben megjelent könyvének főszereplője, egy bizonyos Rosemarie Pence félrevezette őt, amikor elmesélte neki a háború alatt és után átélt "élményeit". Ami annyit jelent, hogy a szélhámos nő beszámolója alapján írt "Hannah: Dachautól az olimpiáig, sőt, tovább" című könyv egy lyukast garast sem ér.

A könyvben szereplő Hannah Dachauban élt át iszonyatos borzalmakat, de szerencsére jöttek a hős amerikai katonák, és kiszabadították. Ezután elkezdett síelni, és a Német Szövetségi Köztársaság képviseletében eljutott az 1956-os olimpiai játékokra is. Állítása szerint férjhez ment egy amerikai vadászpilótához, aki azonban meghalt a vietnami háborúban.
Valóban megható történet. Csak sajnos semmi nem igaz belőle lényegi állításait illetően.
Az írónő most bocsánatot kért az olvasóktól, mert félrevezette őket, de, mint mondta, "valósággal testvéreként tekintett könyvének főszereplőjére ismeretségük ideje alatt". Kár volt.
Messinger a lelepleződést "elkeserítőnek és döbbenetesnek" nevezte, de hát úgy kell neki, és mindenkinek, aki hitelt ad annak a sok képtelenségnek, amit a magukat holokauszt-túlélőnek kikiáltó szélhámosok összehordanak. Messinger egyébként több könyvet is írt a második világháborúról, de ha ilyen gondossággal nézett utána az információknak, mint ahogyan Hannah beszámolóját ellenőrizte, akkor írásait aligha ajánlatos kézbe venni.

És mit csinál maga Hannah? Nos, a 71 éves Rosemarie Pence a botrány kitörését követően angolosan távozott longmonti otthonából, cserben hagyva csodálóit, akik persze rászolgáltak a felsülésre. A hazugság pedig úgy lepleződött le, hogy jelentkezett a volt férj, egy nyugalmazott főtörzsőrmester, aki nem halt meg Vietnamban, ezzel szemben találkozni akart a fiával, akit még kicsi korában magával vitt anyja, amikor faképnél hagyta urát. A férj elmondta, hogy Rosemarie német származású, zsidó vér nem is folyik az ereiben, ezen kívül soha nem járt egyetlen német koncentrációs táborban sem, és hazudott akkor is, amikor azt állította, síelőként részt vett a téli olimpiai játékokon. Az 1960-as években viszont skizofréniával kezelték, 1992-ben pedig lopásért pénzbüntetésre ítélték.
A teljesen zakkant (?) hölgy a könyvben azt állítja, hogy fia egy légi balesetben vesztette életét Kaliforniában. Meglepő módon azonban ez egyszer igazat mondott, ugyanis a Brian nevű fiú 1993 márciusában valóban meghalt, éspedig pontosan úgy, ahogy az anyja állította.
Rosemarie egyébként talán nem is annyira őrült, mint amilyennek látszik: a kitalált holomese, amelynek alapján a könyv íródott, híressé tette a nevét, egyszeriben számos barátja akadt, és sok pénzt is keresett. Még a holland királynő is érdeklődött iránta, Steven Spielberg pedig filmet akart forgatni életéről. Ez év elején a Rosemarie valamilyen okból fejébe vette, hogy csatlakozik egy kis keresztény szektához, amelynek vezetője, Beth Moore természetesen nem tagadhatta meg egy "holokauszt-túlélő" kérését, és júliusban megkeresztelte a szélhámost.
Rosemarie egyik volt tisztelője a következőképpen foglalta össze véleményét egykori bálványáról: "Úgy gondolom, nagyon beteg lehet szegény, habár magam sem tudom, mi lenne jobb: egész hátralévő életére börtönbe zárni, vagy pedig egy elmegyógyintézetben elhelyezni."
A lényegről persze senki sem beszél. Arról nevezetesen, hogy miért tudják a holokausztra hivatkozó szélhámosok az emberiség egy tekintélyes részét az orránál fogva vezetni? Rosemarie története szánalmas és nevetséges is egyszerre, de, mint cseppben a tenger, úgy tükröződik benne az egész holovallás lényege: pénz és hatalom jár azoknak az embereknek - legyenek bármennyire is idióták -, akik a minket a végletekig kizsigerelő oligarchia uralmát alátámasztó új hitet terjesztik.
Perge Ottó - Kuruc.info
(Forrás: The Longmont Times-Call és www.coloradoan.com)
Kapcsolódó: