Felháborító eset történt a minap Spanyolországban: a konzervatív, jobbközép Néppárt valenciai szervezetének az élére César Augusto Asencio személyében egy olyan embert választottak, aki nem hisz a holokausztban.
Az El Pais című napilap értesülései szerint Asencio a következő "minősíthetetlen" tartalmú mondatot fogalmazta meg Diario Informacion című írásában: "A holokauszt a történelem legnagyobb hazugsága".

Ezen kívül a 6 millió zsidó holomese szerinti kivégzését legendának minősítette, és arról értekezett, hogy "alapos vizsgálódások" nyomán mindenki számára világossá válik: a zsidók világméretű propagandakampányt folytatnak a holokauszt hitének elterjesztése céljából, és hamisított fotók és dokumentumok fabrikálásától sem riadnak vissza.
De mintha mindez nem lenne elég, írásában Asencio azt is megemlíti, hogy a Nemzetközi Vöröskereszt a háború idején készített jelentéseiben egyetlen alkalommal sem szól sem a gázkamrákról, sem a zsidóság tömeges megsemmisítéséről. Botrány...
Különböző, magukat baloldalinak nevező politikai csoportosulások már megkezdték a jajveszékelést, és a politikus fejét követelik, de úgy tűnik, Orbán Viktorból csak egy van, s az is nálunk, a párt vezetője ugyanis eddig még nem vette tervbe, hogy egy héten keresztül minden nap elhatárolódik a fenti kijelentésektől.
Perge Ottó - Kuruc.info