Antonio Caracciolo
Hiába, csak nem nyughatnak ezek a gójok. Már megint történt valami borzalmas esemény. Egy Antonio Caracciolo nevű, 59 esztendős, a Római La Sapienzia egyetemen jogelméletet oktató tanár a blogjában - kapaszkodjanak meg - "legendának" nevezte a holokausztot, mi több, nem átallotta leírni a következő mondatot: "a gázkamrák léte egyike azon úgynevezett történelmi „tényeknek”, amelyek valódiságát be is kellene bizonyítani". Micsoda skandalum! 
Szerencsére azonban a római zsidó közösség vezetője, Riccardo Pacifici résen volt, és azonnal hősiesen kijelentette: be fogja perelni az akadémikust. Megteheti, mivel 2007-ben a Romano Prodi vezette „balközép” kormány elfogadtatott a parlamenttel egy törvényt, amelynek értelmében a holokamu tételeinek cáfolata immár Olaszországban is bűncselekménynek minősül. A zsidó vezető ezen kívül az egyetem vezetőségét is felszólította arra, hogy „azonnal tegyen lépéseket a hallgatók védelme érdekében, és határozottan lépjen fel Caracciolo ellen".
Magyarán, Riccardo Pacifici azt szeretné, ha a galád eretneket azonnal kirúgnák a munkahelyéről. Ami persze nem megfelelő büntetés, mert, mint a szent ember mondta, reméli, „nem csupán az egyetemek, hanem más intézmények is tesznek lépéseket az ügyben, és a civil társadalom is hallatja a hangját”.  
A La Sapienzia Egyetem rektora, Luigi Frati is kénytelen volt megnyilvánulni, mivel alighanem még hosszú ideig szeretné jelentős fizetéssel járó állását betölteni. Ezért biztosította a felsőbbrendű faj képviselőit, hogy az egyetem vezetése „fegyelmi eljárás megindítását fontolgatja” az akadémikus ellen. Meglehetősen gyengécske reagálás, mert ennél sokkal, de sokkal határozottabb fellépés szükségeltetik a gyűlöletbeszéd és a nácizmus ellen!
Igaz, a rektor azt is mondta még, hogy Caracciolo „elmehetne Dachauba, ahol én 16 éves koromban jártam, vagy, ha oda nem tud eljutni, akkor menjen el az Ardeatine-barlangokba.” Ez utóbbi helyen a nácik állítólag 333 polgári személyt gyilkoltak le a második világháború idején. (Mely utóbbi incidens előzményeiről szokás szerint nemigen beszélnek, pedig korábban olasz partizánok bombát robbantottak egy német katonai egység közelében a Via Rasellán, melynek következtében 33 katona vesztette életét.)
A rektor mindenesetre szerzett egy jó pontot a cionisták előtt, mert már „16 éves korában” elzarándokolt Dachauba, ahol is megnézhette a gázkamrát, amelyről viszont azóta már hivatalosan is elismerték: soha sem volt használatban. Nem tudom tehát, érdemes-e Antonio Caracciolót éppen Dachauba küldeni.
Természetesen Gianni Alemanno római polgármester további politikai karrierje is attól függ, kellő határozottsággal lép-e fel az újkori eretnekség ellen. A fickó alighanem jól vizsgázott, ugyanis a következő kijelentést tette: „Azt hiszem, egy professzor, aki holokauszttagadó nézeteket hangoztat, nem taníthat a La Sapienzián.” És másutt taníthat? Gianluigi Rossi, az egyetem politikai tudományok tanszékének vezetője is szükségét érezte, hogy határozottan elítélje a holodogma bármilyen kétségbe vonását. Valószínűleg az egyetem összes oktatójának színt kell vallania. Maga a bűnös viszont úgy nyilatkozott, hogy nem tartja magát „revizionista történésznek”, de határozottan kiáll a vélemény- és gondolatszabadság eszméje mellett, amelyet egyébként az olasz alkotmány is alapvető értéknek tekint. Csak éppen a cionisták tesznek nagy ívben a vélemény- és gondolatszabadságra, meg az „alapvető értékekre”.  
Előbb-utóbb az olasz is bűnös nép lesz, ha így folytatja. Múlt év novemberében egy Roberto Valvo nevű gimnáziumi történelemtanárt függesztettek fel állásából, mivel nyilvánosan kimondta a tényt: nincs semmiféle bizonyíték arra nézve, hogy a nácik több millió zsidót gyilkoltak meg a gázkamrákban. Igaz, 2007 májusában az olasz hatóságok jól viselkedtek, amikor megakadályozták, hogy a francia revizionista történész, Robert Faurisson belépjen az ország területére egy bizonyos Claudio Moffa nevű, igencsak gyanús professzor meghívására. Ő egyébként a Teramoi Egyetem oktatója, és egy nyilvános vitát szeretett volna rendezni a holokausztról. Elvégre nyilvános vitákat még a középkorban is rendeztek, amelyeken az eretnekek és a hivatalos egyházi álláspont hívei is kifejthették nézeteiket. Ma már más idők járnak - s ez a középkornál is rosszabb.
Perge Ottó – Adnkronos.com nyomán