Fritz Darges: 1913 - 2009
Az idei esztendő októberének utolsó napjaiban, életének 96. évében elhunyt Fritz Darges, a nemzetiszocialista Németország vezetőjének, Adolf Hitlernek a legbátrabb szárnysegédje.
Életének, tevékenységének méltatását feleslegesnek érezzük, hisz a második világháború lezárása utáni Európa eseményei messzemenően igazolták a nemzetiszocialisták igazát. A Kuruc.info a szokásos, havonta jelentkező Kuruc-kiállítással az Ő emléke előtt kíván tisztelegni, ezért most a Waffen SS – és a német katona – életét bemutató tárlatunkkal jelentkezünk.
Fritz Darges, nyugodj békében!
Az alábbi fényképeket nem láttuk el semmilyen magyarázó felirattal. A képeket jómagam válogattam össze erre a virtuális tárlatra, hosszú évek gyűjtögetésének, cserélgetésének, szkennelésének és világhálós keresgélések során, a forrás sok esetben bizonytalan, mint ahogy az is, hogy hol és mikor készültek, avagy kit ábrázolnak. Úgy érzem – s egy képkiállításnak ez is a lényege, hogy a fotók önmagukért beszélnek. Utazzanak vissza a közelmúltba, abba az időszakba, amikor a mai sorsunkat meg is fordíthattuk volna. Nézzük a hősöket, az egyszerű embereket. Tekintsük meg hogyan temettek, miként házasodtak a Waffen SS dicső katonái. És legfőképp: hogyan harcoltak azért, hogy megvédjék Európát attól, amit ma, mi, kénytelenek vagyunk át- és túlélni!
A Kuruc.info havonta jelentkező virtuális tárlata: A Waffen SS és a német katona a Harmadik Birodalomban






















(Fotók: Germania Info)













































































































Visszajövünk még!
(Fotók: Bajtársak, világháló, Florian Geyer gyűjteménye)