Az Apple internetes áruházában letölthető egy alkalmazás, ami már iPhone-on is elérhetővé teszi Adolf Hitler könyvét, a Mein Kampfot. A zsidók persze őrjöngenek.
A mű egyelőre csak spanyolul olvasható, beköszöntő képernyőjén viszont – a félreértések elkerülése végett – nagy vörös horogkereszt előlegezi meg a tartalom politikai üzenetét.
Az alkalmazás 1,99 dollárért vásárolható meg, amit egy Tel Aviv-i napilap már csak azért is érthetetlennek nevez, mert az Apple üzletpolitikája – a tartalmakat illetően – szigorú cenzúrát ír elő. Nemrég megtagadták a Someecards nevű elektronikus kártyákat forgalmazó cég egy hirdetését, mely – szerintük – nevetségessé tesz közszereplőket.
Még érthetetlenebb az Apple magatartása, ha azt vesszük figyelembe, hogy Hitler művének minősítésekor a 9+ korhatár megjelölést használja az internetes bolt, vagyis nem látják különösebb kockázatát annak, ha bárki kilenc évtől felfele letölti és olvassa az inkriminált könyvet - sopánkodnak a cenzúrapárti zsidók.
A Háárec értesülései szerint a zsidó felháborodás alighanem az Apple-nél is kiverhetett néhány biztosítékot, mert pár napja az alkalmazás lekerült a megvásárolható termékek listájáról.
(Glóbusz korrigálva)