Országszerte ma számtalan helyen állított kettős keresztet a Jobbik, a települések forgalmasabb pontjain, hogy felhívja a vásárlázi lázban tobzódó lakosság figyelmét az ünnep valódi értelmére.

Alább a különböző helyszínekről érkezett képes beszámolók:
Gödöllőn nem volt problémamentes a keresztállítás: Kedves Szerkesztők! Örömmel olvastam, hogy sok helyen minden probléma nélkül zajlott a megemlékezés és a rendőrség sehol nem zaklatta a rendezvények résztvevőit. Sajnos egy helyen, Gödöllőn mégis sorozatos jogsértések történtek, amelyeket szeretnénk nyilvánosságra hozni:
A rendőrség az eseményeket kamerával rögzítette, pedig a keresztállítás magánterületen történt, ahová jogellenesen bekameráztak. A két kamerás rendőrhöz a rendezvény ideje alatt odamentem és felhívtam a figyelmüket, hogy amit tesznek, az jogellenes, és kértem, hogy igazolják magukat. Ők azonban nem akarták megadni az azonosító számukat, hanem a nem messze álldogáló főnökükhöz küldtek, hogy ha bajom van, vele beszéljek. Az egyikük elkérte a személyi igazolványomat is, mondván, hogy látni akarja, ki vagyok. Én erre azt feleltem, ez nem egy intézkedés, most vagy igazoltat, vagy sem, de nem kéregetheti csak úgy az igazolványt. Végül is a szándékáról letett, úgy tűnik, igazoltatni nem akart.
A helyszínparancsnok azt állította, hogy a rendező engedélyével kameráznak, a rendezvény végén a rendezővel odamentem hozzá és szembesítettem, hogy amit mondott, az nem felel meg a valóságnak. Akkor már rögtön azt mondta, nem ezt mondta, hanem az egyeztetésen a rendezőnek mondta, hogy lesz kamerázás.
A "szebb jövőt!"- köszöntés miatt szabálysértési eljárás indult két Jobbikos szónok (egyikük országgyűlési képviselő-jelölt), továbbá egy gárdista hölgy ellen, aki az Új Magyar Gárda Mozgalom nevében kötött a keresztre szalagot. A helyszínen a rendőrök egy ORFK-s állásfoglalást mutogattak, amely szerint a „szebb jövőt-özés” is a feloszlatott társadalmi szervezetben való részvétel szabálysértésének elkövetését támasztja alá. Mondtam nekik, hogy ez a jogszabályból nem következik, egy rendőrségi jogértelmezés pedig nem kötelező erejű, egyébként pedig én is mondtam a "szebb jövő"-t, tehát igazoltassanak, indítsanak eljárást ellenem is, de nem tudni, miért, nem akartak. Azt mondták, ebben az állásfoglalásban szerepel az is, hogy e szabálysértés magánterületen is elkövethető, erre felhívtam a figyelmüket arra, hogy a közterület és nyilvános hely rendje elleni szabálysértések között szerepel ez a szabálysértés, így magánterületen nem követhető el! Egy ideig még vitatkoztak és közölték, nem baj, ők azt teszik, ami ki van adva parancsban, majd ha a bíróság megállapítja, hogy jogsértően cselekedtek, az már nem az ő bajuk.
Ismét egy példája a hatalom által vezérelt rendőrség agyatlan ámokfutásának! A panaszok, feljelentések, kifogások gyártása részünkről is elkezdődött!
 
Szebb jövőt!
Dr. Seres Krisztina, Jobbik Jogsegély-szolgálat
Gyorsjelentés Egerből: Sziasztok! Egyelőre úgy néz ki, hogy rendben lezajlott a Jobbik keresztállítása Egerben. A rendezvényen többek között felszólalt Sneider Tamás, a párt alelnöke és Zagyva György Gyula, a HVIM elnöke is. Sneider Tamás beszédében kifejtette, hogy számára a kettőskereszt a szolidaritást szimbolizálja, melyet a magyarellenes hatalom által nincstelenné tett magyarok tízezrei, és ugyanezen népnyúzók által börtönbe vetett politikai foglyok felé érez.
Zagyva Gyula jelezte a nagyérdeműnek, hogy az időközben – az érdeklődőknek is köszönhetően – kisebb tömegre duzzadt keresztállítók között megjelent Petrovics András, Eger város rendőrkapitánya is… A HVIM elnöke bejelentette, hogy a politikai foglyok gyermekeinek is lesz karácsony, erről a nemzeti ellenállás gondoskodik.
A szózat eléneklésével ért véget a Jobbik keresztállítása, úgy tűnik minden probléma nélkül. (Kürti Zoltán)










A gyáliak jelentik: A keresztet megszentelte mind a katolikus, mind pedig a református egyház egy-egy lelkipásztora. Az eseményen a rendőrség korrektül viselkedett, semmiféle molesztálás, zaklatás nem történt.





Szigetmonostor: November 29-én, vasárnap adventi kettőskeresztet állítottak Szigetmonostoron is. Példamutató módon a kereszt felállítása az önkormányzattal közös szervezésben történt. Közreműködött a helyi népi zenekar, a helyi kórus, beszédet mondott a helyi Jobbik elnök, a katolikus plébános és a református lelkész, a polgármester.
Jó volt látni, hogy így is lehet! Persze azért a mára már szinte kötelező rendőri jelenlét itt is megvolt, de diszkréten a háttérben.


Göd:  Közeledik a karácsony, Jézus Krisztus születésének napja, a keresztény családok ünnepe. A Jobbik Magyarországért Mozgalom Advent idején országszerte kettőskeresztet állít a városok, falvak főterére. Így történt ez Gödön is, a Kincsem parkban november 28-án délután a helyi szervezet közreműködésével.

Sipos Richárd elnök nyitotta meg az ünnepséget az érdeklődők és az Új Magyar Gárda tagjai előtt, amit dr. Megyery Csaba gödi alelnök ünnepi beszéde követett. Gál József székely testvérünk szavalt Sajó Sándor költőnk egyik verséből és végül Szotyori Nagy Gábor, a gödi református felekezet lelkésze megáldotta a kis parkban fölállított, az ég felé emelkedő kettőskeresztet. Azt a kettőskeresztet, amely felkelti figyelmünket Advent idején a közelgő szeretet és öröm ünnepére, a családok megbonthatatlan egységére, ahol az apa férfi, az anya nő és kettejük gyümölcse a gyermek(ek). Ennek az ősi, keresztény jelképnek a jelentése összefügg Istennel és hirdeti: egy az Isten, egy a nemzet, ugyanakkor a magyarságtudat és a nemzet összetartozásának jelképe. A középkorban volt már politikai üzenete, mely szerint a magyar királyság főkirályság, a többi ország fölé emelkedő megszentelt ország Magyarország. A kettőskereszt a székely-magyar rovásírásban a GY hangunk jele, ami szövegben EGY-nek is olvasható, valamint szent jelkép, amiből kitűnik, hogy hívő keresztény ember írta.
A Jobbik Gödi Alapszervezete a kettőskereszt fölállításával üzenni kíván keresztény testvéreinknek, hogy álljunk meg egy pillanatra előtte, tekintetünket az ég felé emelve vegyük észre, hogy Isten velünk van és imádkozzunk a Szent Ünnep közeledtével és törődjünk a lélek tisztaságával is! 
 
Göd, 2009. november 29.  Farkas Éva
a Magyar Nemzeti Front Gödi Szervezetének elnöke 
 
(Olvasói beszámolók és képek alapján: Kuruc.info)