A Kuruc.info fájó szívvel tudatja, hogy a nemzeti tábor elvesztette Posta Imrét. Már több hónapja kezdett elborulni a pszichológus agya az összeesküvés-elméletektől, az utóbbi időben pedig egyenesen szándékos bomlasztónak tűnik. De mindegy is a valódi ok, fő a tett: bizonyítékok nélkül vádaskodik, legutóbbi levele szerint pl. a Jobbik csukatta le Budaházyt, „Morvai bekéretőzött Orbánhoz egy 4 órás tárgyalásra”, „egyre több zsidó lebzsel a Jobbik vezérkara közelében”, s már nem is Vona irányítja a pártot…
Eleinte úgy tűnt, Posta Imre komolyan gondolja a vadságokat, amiket összehordott – eleinte még nem is a Jobbikról. A Kuruc.info persze nem közölte az afféle bizonyíték nélküli rémhírterjesztéseket, hogy valamelyik Tesco mélygarázsában izraeli tankok állomásoznak. Később úgy véltük, csak azért mond vad dolgokat, hogy eladhassa könyveit, hogy felhívja magára a figyelmet, mint a hasonló kórban szenvedő Spiclicat, akire már abban is hasonlít, hogy gátlástalanul összehordja a legelképesztőbb hazugságokat. Néha még úgy tesz, mintha valakiktől hallotta volna („azt beszélik”, „sokan mondják”), de olykor már nem is veszi a fáradságot a leplezésre, amikor arról ír, „hogyan kebelezték be a HVIM-et, azzal a Torockaival, aki most "időzített bombaként" ketyeg a szervezetben. Nem véletlenül szedték ám ki Budaházyt a Jobbikkal megkötött paktum után két nappal. Gyurival beszéltem a lefogása előtt erről és nagyon fanyalogva beszélt a szerződésről. Vona kilépett tanácsadója is mindvégig bízott Gáborban de megsejdítette, hogy ennek már nincs sok jelentősége. "Vona elveszett", s bár még sokan szimbolikus figuraként tisztelik, már régen nem dönt semmiben, csak abban, hová és milyen célból menjen el. Én mindenhol Szabó Gábor nevét és Novák Elődöt hallom, de nem pozitív konstellációban. Amikor Szeptember elején Morvai bekéretőzött Orbánhoz egy 4 órás tárgyalásra, bennem már sok minden összeállt ezzel kapcsolatosan. Most nem írok le több részletet, de van.”
„Idő közben sikerült meggyőződnöm arról is, hogy a kritikus hangokat, hogyan hallgattatják el” – írja Posta, ezzel szemben tucatnyi rendezvényét hirdette a Jobbik honlapja (ráadásul pártrendezvényként!) az elmúlt hónapokban, miközben ő – bár nem párttag – a Jobbik „megreformálásának” szükségességét hirdette, fittyet hányva arra, hogy a legfiatalabb, legdinamikusabb pártról van szó, aminek csak az irányát, radikalizmusát és hitelességét kell megőrizni, melyek felett a Kuruc.info is őrködik.
S hogy Posta milyen kritikákat fogalmaz meg Vonáékkal kapcsolatban? Nem csak bizonyítéka, tartalma sincs igazán. Efféle semmitmondásokat: „A Jobbik tagságával semmi gond, mert mindig a vezetők szúrják el. A vezetőket meg le lehet váltani ugye, ha van olyan, aki képes sikerre vinni a kitűzött célokat. Ezt Gábornak is megmondtam még szeptemberi találkozónkon! Engem nem érdekel, ki és miért nem teszi meg azt, amit a nemzet érdekében is meg kell cselekedni! Ha úgy látom, hogy gatyázik és/vagy nem érti, mit és miért kell megcselekedni, akkor alkalmatlan vezetőnek. Kár, hogy a Jobbik vezérkar belelépett egy olyan csapdába, amit elkerülhettek volna, viszont több, mint feltételezés szerint éppen azért lépett bele, mert beleléptették” – zárul a kis összeesküvés-elmélete, minden konkrétum nélkül.
Vona Gábor legutóbbi központi beszédét érdemes felelevenítenünk (eddigi egyik legjobb szónoklata volt az idei október 23-ai), mielőtt Posta slusszpoénját idézzük róla: „Most beszéltem egy komoly elemző csapattal, akik jelezték, hogy az utóbbi időben kezdenek már a beszédei is ellaposodni, pedig azok még csak nem is tettek. Arról nem is beszélve, hogy egyre több zsidó lebzsel a Jobbik vezérkara közelében, pedig mindig is ott voltak.” Na ebben pedig biztosak lehetnek olvasóink: a Kuruc.info nem tűrné, még Vona Gábor mobilszámát is közzétenné, ha így volna...
Kuruc.info