Debrecen – Hat szint, 43 szoba, tágas belső parkoló, két étterem, teljes körű kényeztetés. A vállalkozás 211 millió forint támogatást nyert. Alább folytatódik a Cívishír cikke.



A Boros József tulajdonában lévő szálláshely négy csillagnak megfelelő szolgáltatásokkal gazdagítja Debrecen turisztikai kínálatát. A Hotel Óbester a világ első olyan szállodája, mely külsőségekben és szellemiségében is sokat ad a huszár hagyományok őrzésére, a névadó Simonyi József emlékének ápolására.
Értékőrzés
A beruházó Óbester-Panzió Kft. az Észak-alföldi Operatív Program keretében a Kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése című pályázatán nyert 211 millió forint uniós támogatást még 2008-ban.



A pályázat kiírója szerint a támogatott fejlesztések nem csupán minőségi turisztikai szolgáltatásokat tesznek lehetővé, hanem segítik a kulturális örökség megőrzését, illetve azt, hogy a nyertes vállalkozások még több munkavállalót foglalkoztassanak, hogy olyan új területek felé terjeszkedjenek, amelyeknek köszönhetően nőhet a bevételük és a versenyképességük, erősödhet a vállalkozásuk.
A hotelt (melynek megnyitását eredetileg tavaly nyárra tervezték) hétfőn délelőtt 11 órakor Pajna Zoltán adta át ünnepélyes külsőségek között. A meghívott vendégek kifogástalan programon vehettek rész, ami persze egy ilyen színvonalú szállodától joggal elvárható.



Az esemény egyik fénypontja volt, amikor a tulajdonos a szálloda előterében leleplezte a hatalmas méretű freskót. A figyelmes szemlélő az alakokban felfedezhette Kósa Lajos polgármestert huszárlovon, Pajna Zoltán alpolgármestert, Boros József tulajdonost, a gyermekeit, Kováts Ákos főépítészt, Brunda Jánost, az egyik debreceni étterem vezetőjét, és sokan másokat Debrecen politikai és gazdasági életéből...



A képet Boros József tulajdonos rendelte meg Boros Gyula veszprémi festőtől. A körülbelül 11,5 m x 2,5 m-es műalkotást a megnyitón "meglepetésnek szánta".



Kapcsolódó: A Jobbik a legnagyobb baromság, a Hitgyülivel kell összefogni - hirdette meg a Hit Parkban Kóser Lajos