Zagyva állítólag anális erőszakkal fenyegette meg a Hetek Jordán-pozitív újságíróit. Vasárnap a Magyar Szigeten járt Vona is, aki elmondta véleményét az ügyben.
Az atv.hu birtokába jutott felvételen jól hallatszik, amint a Jobbik elnöke Zagyvához fordulva azt mondja: „Egy dolgot nem tudok magamban tartani - most a hölgyek és a gyengébb idegzetűk ne figyeljenek -, az volt a cím, hogy anális erőszakkal fenyegettél. Lehet, hogy az volt a baj, hogy nem váltottad be az igényt”.
(ATV nyomán Kuruc.info)
Korábban írtuk: A Jobbik elnöksége hétfői ülésén napirendre vette Zagyva György Gyula ügyét, de érdemben nem foglalkozott vele, mert azt "kocsmai színvonalú beszélgetésnek minősítették" - mondta az MTI kérdésére Dúró Dóra, a párt szóvivője.
A Hetek című zsidó hetilap internetes oldala korábban arról számolt be, hogy - állítólag - "életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón". Az írás szerint a rendezvényen Zagyva György Gyula, a Jobbik parlamenti képviselője a rendezvény helyszínén egy faházban fenyegetően beszélt az újságírókkal, miután rájuk zárták a helyiség ajtaját.
Dúró tudomása szerint nem került szóba, hogy a képviselő bármilyen büntetést kapjon.
(MTI nyomán)
Korábban írtuk: A fenti címmel jelent meg az itt olvasható, minden kétséget kizáróan színigaz írás a hitgyülis ATV honlapján. Érdekességképpen mutatjuk olvasóinknak a zsidó sajtó legújabb termékét, hozzátéve: amennyi igaz belőle, azt minden bizonnyal meg is érdemelte mindkét hazudozó cionista.
Életveszélyesen megfenyegették, emberi méltóságukban megalázták és szabad mozgásukban is korlátozták a Hetek című hetilap munkatársait a Magyar Sziget Fesztivál elnevezésű szélsőjobboldali találkozón, ahová előzetes bejelentés alapján érkeztek egy helyszíni riport elkészítése céljából - derül ki többek között a hetilap pénteken megjelenő számából.
"Gyertek nyugodtan!"
A lap tudósítói a tábort szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) sajtósának jelezték érkezési szándékukat, az ehhez szükséges engedély megszerzése érdekében. „Gyertek nyugodtan, ha megveszitek a belépőjegyet, akkor estig ott lehettek, ha nem veszitek meg, akkor kísérővel megnézhetitek a tábort” – mondta a szóvivő. A két újságíró kifizette a (fejenként) 2800 forintos belépőt, de nem közlekedhettek szabadon a területen.
Megismerhettek viszont egy Béla nevű férfit, a kísérőt. Ő egy lépést sem tágított mellőlük, és nyomban bejelentette: „Csak azt lehet fotózni, amire engedélyt adok, máskülönben az összes képet letöröljük. Interjút is csak előre egyeztetett személyekkel, előre egyeztetett kérdésekkel készíthettek, és csak akkor kapcsolhatjátok be a magnót, ha engedélyt adok.”
Az újságírók néhány – engedélyhez kötött – felvétel elkészítése után az Attila király-színpad mellett folytatták a terepszemlét. A sátorban éppen ifj. Tompó László tartott előadást a „Zsidó médiapolitika Magyarországon” címmel.
Az újságírók ezt követően megtudták, hogy Zagyva György Gyulával, a Jobbik parlamenti képviselőjével, a HVIM elnökével, egyben a tábor vezetőjével is készíthetnek interjút. A beszélgetésre azonban nem a szabadban, hanem egy faházban, zárt ajtók mögött került sor. A barakkban Zagyva leheveredett egy ágyra, és a kezében tartott karikás ostorral beszéd közben úgy hadonászott, hogy nem lehetett tudni: ütni fog, vagy csak gesztikulál.
"Lehúzhatnánk a gatyátok..."
Az ajtót Béla zárta be maga után egy további táborlakó bevonásával, és ezzel egy időben a hangulat is érzékelhetően megváltozott. „Tényleg csodálkoztok? Örüljél, hogy nem vertek meg!” – kezdte a Jobbik-frakció tagja, miután az egyik újságíró a szokatlan kontroll okát firtatta. Zagyva társa hozzátette: „Ki engedte meg, hogy bekapcsold a hangfelvevőt? A zsidó pofátlanság, az látszik.” Leszögezték, hogy a két riporter ellenséges területre tévedt, ahol egyfelől vége a demokráciának, másfelől azt tehetnek velük, amit akarnak. „Lehúzhatnánk a gatyátokat, és meg…nánk titeket. És ha innen kikerülnétek, senki sem hinné el” – érzékeltette a helyzet komolyságát Zagyva György Gyula.
A Jobbik parlamenti képviselője elmondta, hogyan alázták meg a TV2 munkatársait, akiknek ürülékkel és vizelettel összekent sajtómellénnyel és egyéb eszközökkel „segítették” a munkáját. Egy másik újságírót is megemlített, akinek egy foga bánta a visszabeszélést, és kijelentette, hogy – több, a „nemzeti radikális vonalat” bíráló cikke miatt – az Indexet is „helyre tették”.
"Legszívesebben széttépnélek"
A Jobbik politikusa ezután a két újságíró szemébe mondta, hogy legszívesebben „nekimenne, és kitaposná a belét”. A kihallgatás-szerű beszélgetés egy pontján ostorával az egyik újságíró felé ütött, szerencsére a fonott bőrszíj nem talált célba.
A Hetek tudósítói ettől a ponttól kezdve közvetlen életveszélyként élték meg a történteket. „Nem fogjátok föl, hogy itt háború van? És ez a jövőben csak fokozódni fog! Itt ellenséges határvonalak húzódnak, és ti beléptetek e mögé. Legszívesebben most széttépnélek benneteket” – robbant ki újra Zagyva, majd a Hetek főszerkesztőjét is halálosan megfenyegették.

A „interjú” közel háromnegyed óra elteltével ért véget. A kísérő búcsúzóul közölte, hogy szétverik a lap tudósítóit, ha magnóra vették a faházban elhangzottakat, ám végül nem ellenőrizték, mi került rögzítésre.