Alább a felhívás.
Az elkövetkezendő hetekben a Jobbik Ifjúsági Tagozatának első országos akciójának lebonyolítására kerül sor. Egy olyan kezdeményezésből fogunk hagyományt teremteni, amely mellett minden nemzetben gondolkodó magyar ember büszkén kiállhat.
Olyan erdélyi fiataloknak gyűjtünk az elkövetkezendő hetekben könyveket és tanszereket, akik a legkülönbözőbb okok miatt nem, vagy csak nagyon korlátozottan juthatnak hozzá magyar nyelvű tankönyvekhez, szépirodalmi alkotásokhoz, vagy a tanuláshoz alapvetően szükséges eszközökhöz.
Azt gondoljuk, nem kell különösebben magyaráznunk, milyen fontos dolog, hogy a határokon kívül rekedt fiatal testvéreink a magyar nyelvű könyvekből tanulhassanak és meríthessenek erőt ahhoz, hogy megmaradhassanak magyarnak egy idegen országban.
Az akció keretén belül a lehető legtöbb családot fogunk személyesen felkeresni, és olyan adományokat kérni tőlük, melyeket szívesen felajánlanának egy-egy határon túli magyar iskola számára.
A gyűjtés után a könyvek először Debrecen városába kerülnek, majd onnan június 17-én indul útnak az általunk összegyűjtött könyvekkel megrakott teherautó Erdélyországba a Wass Albert Emléktúra keretén belül. A gyűjtőakció május 1-jén indul, és egy hónapon át fog tartani.
Ne feledd, minden egyes könyvre égetően nagy szükség lehet odakint! Juttassunk ki annyi könyvet a határon, hogy mindenki számára – legyen az magyar, vagy román – világossá váljon odaát: a gúnyhatár bennünket nem korlátoz, de elszántságunkat növeli, hogy minden erőnkkel a nemzet egyesítésén kell fáradoznunk!
Bajtársi üdvözlettel:
Az I. Wass Albert Könyvgyűjtő Akció szervezői