A Pirate Bay nevű torrentoldal alapítója, Peter Sunde által létrehozott Flattr egyszerű és letisztult. Egy sima bankszámla is elég (persze bankkártya is jó) és máris lehet beledobni egy kis aprót a Kuruc.info gitártokjába is, úgy, hogy még mi sem fogjuk megtudni, kik támogattak.
A Flattr 100%-os anonimitást biztosít az adakozók számára, hisz a pénz útját megszakítja, és rövid láncot képez. Így a "félősebb", óvatosabb olvasóink is nyugodtan támogathatnak:

A Flattr egy világméretű cég, Németországban például már nagyon népszerű. Hozzátesszük, hogy hírportálunk támogatása az égvilágon semmiféle törvénybe nem ütközik, ahogy a nálunk sokkal "durvább" dolgokat csináló, üldözött Wikileaks-szet is támogathatja bárki (és őket rengetegen is támogatják világszerte), úgy a Kuruc.infót is.
Akik eddig bankkártya híján nem tudták, vagy volt kártyájuk, de valamiért nem merték támogatni a Kuruc.infót, most azok is bátran segíthetnek, ugyanis a bankkivonaton maximum annyi látszódhat, hogy a Flattr-re utaltunk, a dolgokat innentől az anonimitást biztosító oldal végzi. Így senki nem tudhatja meg, hogy a Flattr-re utalt pénzből kiket támogattunk, a magyar hatóságok nem férnek adatokhoz. Még a Kuruc.info sem tudja meg, mely valós személyek támogatták, sőt semmilyen információt nem kapunk támogatóinkról, még a Flattr-es felhasználónevüket, emailcímüket sem tudjuk meg. Ön tehát 100%-ig rejtve marad.
"Miért nem lehet támogatni emelt díjas SMS-sel a Kuruc.infót, vagy miért nem adtok meg egy külföldi, biztonságos bankszámlát? Egyszerűbb volna..." - sokan kérdezték ezeket. Nos, a válaszunk: emelt díjas SMS kb. másfél éve volt, de pár nap alatt a szolgáltatók letiltották a számot. A külföldi számlát meg kipróbáltuk, de minden utalásnál tetemes (pl.: 2000 forintnak megfelelő) levonás van, így alig jut el valami hozzánk. A Flattr-en keresztül viszont nincsenek komoly levonások, ráadásul a pénz útja kifürkészhetetlen.
Ha úgy gondolja, érdemesek vagyunk támogatására, és hozzájárulna a Kuruc.info működéséhez, fennmaradásához pár száz forinttal vagy akár többel, akkor leírjuk, mit tehet.
Az alábbi linkeken részletes leírást talál a lépésekről, pár perc alatt véghezvihető a folyamat.
Kattintson az Önnek megfelelő linkre:
- Ha bankkártya nélkül, egyszerű átutalással támogatna... (100% anonimitás) (TECHNIKAI OKOK MIATT EZ A FIZETÉSI MÓD SZÜNETEL)
Ha kérdése van, írjon a keres(KUKAC)kuruc.info címre és segítünk!
A Kuruc.info csapata ezúton is hálásan köszöni azoknak a segítségét, akik eddig bármilyen módon támogatták hírportálunkat, akik nem keresték a kifogásokat, hanem szántak ránk pár percet, ezáltal többet tettek a Kuruc.info fennmaradásáért és fejlődéséért, mint átlagolvasóink 99,9%-a.
Vajon mennyi a szájkaratésok aránya?
Sokan mondják, hogy nagyon sok az oldalunkon a "szájkaratés" - azaz szavakban, internetes fórumokon nagy a tenni akarás, de amikor tényleg csinálni kellene valamit, akkor alig akad jelentkező. Bár hírportálunkat természetesen egyáltalán nem kötelező anyagilag segíteni, de kíváncsiak voltunk az arányokra, hogy hányan gondolják úgy, hogy érdemesek vagyunk támogatásukra - és hányan váltják valóra ígéretüket.
Ezért még ezen felhívásunk megjelenítése előtt pár héttel kitettünk egy szavazást - olvasóinknak csak egy töredéke szavazott, de itt is kapásból 2600-an (!) gondolták úgy és ígérték meg, hogy segítenének:

Nos, eddig körülbelül 120-an támogatták a Kuruc.infót bankkártyával neten keresztül korábbi felhívásunkra reagálva, amikor emailben adtunk részleteket egy másik támogatási módról. A 2600-ból ennyien gondolták komolyan. Persze bízunk benne, hogy ez az arány a Flattr segítségével javulni fog.
Kuruc.info főhadiszállás, Debrecen - Washington
(Ehhez a cikkhez már nem lehet hozzászólni az ilyen hozzászólások miatt.)