Ismét megrongálták a holokauszt-emlékművet Zalaegerszegen; az alkotásról a bronzból készült bőröndöt, a tűsarkú cipőt és egy kismackót loptak el - közölte Siklósi Vilmos, a helyi zsidó hitközség elnöke hétfőn az MTI-vel; az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el.
Siklósi Vilmos elmondta, hogy az emlékmű pénteken még sértetlen volt, a rongálást - amellyel több százezer forintnyi kár keletkezett - hétfőn vették észre. A hitközség vezetőjének közlése szerint az alkotást 2005-ben avatták fel, azóta tizennyolcadik alkalommal fordult elő, hogy megrongálták, vagy meggyalázták. A sorozatos rongálások miatt a város önkormányzata kivilágíttatta és 2010 szeptemberében térfigyelő kamerát is elhelyeztetett az emlékmű közelében.
A felvételeket a helyi rendőrkapitányság ügyeletéhez továbbítja a rendszer, ennek ellenére a tetteseket soha nem sikerült elfogni - Siklósi Vilmos.
A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a rongálásról hétfőn érkezett bejelentés a rendőrségre. Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el – közölte Salamon Róbert, hozzátéve, hogy a felderítés érdekében a rendőrség elemzi az értékelhető kamerafelvételeket is.
(MTI)