Mivel a ballib sajtó (ide értve Széleséket is) képviselői "nem értik" (azaz nem akarják érteni), miért cionistázzuk a Hit Gyülekezetét, figyelmükbe ajánljuk ezt a kis összeállítást, lássuk, mit mond maga Németh Sándor, a "vezető lelkész".

"Mivel lehetetlen Isten szeme fényét kioltani, lehetetlen az is, hogy az ellenség terve célt érjen Izraellel szemben"
„Meggyőződésem, hogy a 21. század legbonyolultabb vallási-politikai és etnikai problémáit azok képesek megérteni, akik Jeruzsálemben, Izraelben – vagyis a legnagyobb tömegbefolyással rendelkező civilizációk találkozási és egyben ütközési pontján – első kézből szereznek tapasztalatokat, ismereteket.
Abban, hogy Magyarország az elmúlt idők viharai ellenére fennmaradt, és a megpróbáltatásokat túlélve ma a nyugati civilizáció részeként határozhatja meg magát, a magyar zsidóságnak nagy érdemei vannak. Zsidó származású magyar építészek, vállalkozók meghatározó szerepet játszottak Budapest és több más magyar város arculatának kialakításában. A magyar kultúra, művészet szegényebb lenne a zsidó írók, költők és festők művei nélkül. A magyar zsidó tudósok nemzetközi szinten elért kimagasló eredményei nagyban erősítették az ország hírnevét és tekintélyét a külvilág szemében.
A Hit Gyülekezete nagyra értékeli a magyar zsidóság történelmi értékeit, munkáját, és részben ehhez a tradícióhoz kapcsolódva vállalja fel és hangsúlyozza a magyar–izraeli barátság építésének fontosságát. Sajnálatos, hogy a befogadó ország a történelme során többször is ellenségesen és hálátlanul bánt az itt élő zsidókkal. Különösen tragikus szerepet töltött be az ország a második világháborút megelőző években és a vészkorszak idején. Fájó, hogy ennek a korszaknak a lezáratlan kérdései több mint ötven év után még ma is politikai viták témái lehetnek.
Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Izraelnek az állami, politikai jelentősége mellett teológiai és szellemi jelentősége is egyedülálló. Ez a tény döntően meghatározza minden Izraellel kapcsolatos viszonyulásunkat. Mi – sokakkal együtt – Izraelt a jövő kulcsának tartjuk. Azok, akik az isteni és jó oldalra akarnak állni, azoknak a sötétség idejében Izrael és a zsidó nép mellé kell állniuk. Izraelt Isten Magyarország nélkül is megsegíti, de ha Magyarország Izrael mellé áll, akkor meggyőződésem, hogy ez nemzetünk számára is áldást fog jelenteni.
Zakariás könyvében azt mondja a Seregek Ura Izraelnek: "aki titeket bánt, az ő szeme fényét bántja." Mivel lehetetlen Isten szeme fényét kioltani, ezért lehetetlen az is, hogy az ellenség terve célt érjen Izraellel szemben.
Nemcsak az ellenségei, hanem a barátai is megszaporodtak Izraelnek az elmúlt évtizedekben. Örvendetes, hogy a keresztény világban egyre többen ismerik fel Izrael jelentőségét, vállalják a zsidó nép szeretetét. Világméretekben terjed a keresztény cionista mozgalom. Sok keresztény hívő és szervezet vállalja fel az alijázás támogatását is.” (Részlet a Hit Gyülekezete vezető lelkészének a Szent Pál Akadémia magyar–izraeli rendezvényén elmondott beszédéből, 2001., itt érhető el)
Kelet-Jeruzsálem '67-es megszállása "felszabadítás"
„A modern Izrael létrejötte és Jeruzsálem 1967-es felszabadítása óta a kereszténységen belül egyre többen szakadnak el, különösen az evangéliumi keresztények, a tradicionális helyettesítési teológiától - amely Izraelnek az Isten üdvtervéből való végleges kizárását s az egyházzal való helyettesítését vallja -, és térnek vissza az Újszövetség eredeti felfogásához, amely nem csupán a kegyelem alapján álló kiválasztás szerinti üdvözülés lehetőségét biztosítja egyéni szinten a zsidó emberek számára, hanem hisz Izrael nemzetként való újjászületésében, megigazulásában és romolhatatlan, örök életében is. Az államegyházak hivatalos vezetői hosszú évszázadokon át zsidózó szektaként bélyegezték meg azokat a hívő közösségeket, amelyek Izrael üdvözülését, megváltását a világkorszak egyik alapvető isteni végcéljának tekintették az igazi egyház dicsőségbe való felvétele és a nemzetek ítélete mellett. Mára azonban a bibliai próféciák ismerete növekedésének következtében egyre nyilvánvalóbbá válik a keresztény tömegek előtt is, hogy valójában az Izrael jövőbeli üdvtörténeti szerepét tagadó álláspontok szakadtak el a kinyilatkoztatástól, és állnak szemben az Isten jövőre vonatkozó programtervével.” (Németh Sándor: Izrael üdvössége (2009. szeptember 25., itt olvasható)
"Az igazi keresztényeknek kötelességük Izrael támogatása, védelmezése"
„Már a modern zsidó állam létezése és küzdelme ellenségeivel, sőt az egész világgal szemben a Megváltás előkészítő szakaszához tartozik, melyben számos esemény közvetlenül szoros összefüggésben áll Isten utolsó napokra vonatkozó kijelentéseivel. Az igazi keresztényeknek adósságuk és egyben kötelességük Izrael alapvető céljainak támogatása, védelmezése. Az egyháznak hirdetnie kell a világban a zsidók Ígéret Földjére való visszatérésének, a föld birtokbavételének, a zsidó állam és Jeruzsálem rendeltetésének egész emberiségre vonatkozó profetikus jelentéstartalmát, az eljövendő földi messiási korra való vonatkozásait.” (Németh Sándor: Ez a nap égő, élő tapasztalat 2011. június 10., itt olvasható)
És a jutalom a zsidó világuralom további erősítése érdekében kifejtett munkásságáért:
Magyarországi Zsidókért díj
2009 októberében Németh Sándor kapta meg a Magyarországi Zsidókért díjat a zsidó–keresztény kapcsolatok erősítéséért, a közös örökség, a Szentírás tanainak hirdetéséért, az önálló zsidó állam melletti kiállásért, valamint az antiszemitizmus elleni töretlen fellépésért.

„Emberként, keresztényként, magyarként a zsidó Kinyilatkoztatás a legnagyobb áldást jelenti az életemben. (…) A Szentírás megismerése döbbentett rá, hogy az egész emberiséghez hasonlóan én is a zsidóság adósa vagyok az Isten országának azokért az igazságaiért, szellemi kincseiért, szövetségeiért és bibliai személyeiért, amelyekkel Isten népe megáldotta a világot” – mondta a Hit Gyülekezete vezetője. Németh Sándornak az ünnepségen elmondott beszédét itt olvashatja.
Kitüntetés Izraelben
2009. december 8-án Németh Sándor megkapta a zsidóságért tett erőfeszítések legnagyobb díját, a Knesszet Keresztény Szövetségesek Választmánya és a Zsidó Világkongresszus 2005-ben alapított kitüntetését. A díjat évente annak a nemzetközi keresztény vezetőnek adományozzák, aki megítélésük szerint a legtöbbet tette Izraelért.

„Hosszú idő óta imádkozunk Izrael vezetőiért, polgáraiért, hogy az állam démonizálása, kriminalizálása ellenére is bölcs döntésekkel tudják az országot vezetni, védelmezni és építeni” – mondta Németh Sándor a díjátadón Jeruzsálemben.
Németh Sándornak az ünnepségen elmondott beszédét itt olvashatja.
Jeruzsálem Békéjéért kitüntetés
„Jeruzsálem ügye nem csak politikai kérdés. Minden zsidó, minden hívő és minden keresztény szívében él. A városról szóló bibliai igazságok nem csak a Szentírás lapjain szerepelnek, hanem itt élnek a szívünkben is." (Benjamin Elon rabbi, a Knesszet Keresztény Szövetségesek Koalíciójának alapító elnöke)

A Jeruzsálem Békéjéért díjat Benjamin Elon rabbi (balról) és Robert Ilatov, Knesszet-képviselő (jobbról) adta át Németh Sándor "vezető lelkésznek"
A kitüntetést a Knesszet képviselőcsoportja adományozta 2010 október elsején Németh Sándornak, a Magyarország és Izrael közötti barátság erősítéséért, valamint fontos társadalmi kérdésekben való elkötelezett kiállásért.
Összeállította: Perge Ottó