Tudomásomra jutott, hogy nyilvánosságra került egy videórészlet a Stadler Máriával (Fidesz) folytatott beszélgetésemről. Nem ismerem a beosztását a pártjában, de az V. kerületi Fideszben valamiféle fontos embernek tűnt.
A lényeg, hogy Stadler asszony egy egyesületet működtetett (vagy még mindig működtet), amelyen át ráérős jobboldali nyugdíjasokat pénzelt, hogy azok a különböző betelefonálós műsorokban agitáljanak, és maga is folytatta ezt a tevékenységet. Ezzel eddig még nincs baj. A feladat az MSZP-kormány szidalmazása volt elsősorban, másodsorban viszont a hazafiak mocskolása, provokátorozása (már aki hajlandó volt erre is). Egyszer aztán egy jóérzésű idősebb hölggyel, aki ismerte Stadlert, elmentem, és váratlanul meglátogattam őt az V. kerületi Polgárok Házában, és kérdőre vontam, hogy ugyan már milyen alapon provokátoroz, meg MSZP-ügynököz le engem. Ekkor készült ez a felvétel, nem volt vele semmilyen szándékom (nem vagyok Benkő György), csak úgy felvettem. Nem gondoltam, hogy egyszer még hasznos lesz.
A beszélgetés alatt Stadler rám támadt, hogy mi nem is vagyunk igazi radikálisok, mert ha azok lennénk, már le kellett volna lőnünk Gyurcsányt. Mondhatnám azt is, hogy Gyurcsány megölésére uszított. Azt is hallom, hogy ahelyett, hogy ennek a megmagyarázásával vesződnének, a fideszesek elkezdtek arról cikkezni, hogy mit mondott Toroczkai meg Tyirityán Zsolt a Magyar Szigeten. Nem tudom. Nem is érdekel. Egyébként az sem, amit Stadler mondott. Mindenki vállalja azért a felelősséget, amit mond (Soóst is beleértve).
Amire viszont rá akarok mutatni: ez a felvétel még mindenféle Magyarok Nyilai-ügy előtt készült jóval. Mikor ezen eljárásban letartóztattak, a másodfokú bíróság azt írta, hogy „a nyomozati iratok a megalapozott gyanút alátámasztó nagyszámú, konkrét, közvetlen és személyhez” – mármint az enyémhez – „köthető bizonyítékot tartalmaznak”. Mivel a végzést hozó – azóta alkotmánybírónak választott – Szívós Mária bírót nem úgy ismertem, aki légből kapott dolgokra hivatkozik döntéseiben, elképedtem, és az forgott a fejemben, hogy vajon miket hamisíthattak és dughattak az orra alá. Ez még inkább arra sarkallt, hogy semmit ne is mondjak addig, míg ezeket a „nyomozati iratokat” meg nem ismerem.
Nos, az azóta átadott temérdek irat között semmilyen „konkrét, közvetlenül a személyemhez köthető” bizonyíték nincs. A médiában is csak az ment, hogy ki mivel hősködött, vagy ki mit állított vagy vallott rólam.
Akkor most tessék, itt van egy tényleg konkrétan a személyemhez köthető „bizonyíték”, ahol konkrétan én nyilatkozom meg „támadás, merénylet, terror”-ügyben. Mondhattam volna azt is Stadler asszonynak, hogy „adjon fegyvert Gyurcsány lelövéséhez, ha azt akarja, hogy megtegyük”, nem lett volna semmilyen tétje, ha ezt mondom ott hatszemközt, hadd lássa, hogy „igazi radikális vagyok”. De nem ezt mondtam! Hanem elhárítottam, hogy nem vagyunk gyilkosok. Ez az én egyetlen valódi megnyilvánulásom ebben a témában, és mégis én vagyok börtönben, és engem rágalmaznak 2009 óta. Most mondjam el, hogy miket hallottam itt bent arról, hogy mely politikusok kiket tetettek el láb alól? A bűnözői világban tudják ezeket. Gyomorforgató az a képmutatás, amit ezek folytatnak. És sajnos kiábrándító, hogy milyen lúzer ez a magyar társadalom, hogy ezeket szavazgatja meg 20 éve.
Budaházy György
(Kuruc.info)
A szóban forgó videó: