Komoly érdeklődést váltott ki olvasóink körében a tegnapelőtt bemutatott Mirkóczki-Száva vita (melybe bekapcsolódott még egy szakajtónyi cigány is). Nos, nem ez az egyetlen videója a Heti Válasz által szervezett Jobbik-cigány találkozások "projektnek", alább újabb érdekességeket osztunk meg olvasóinkkal.


S ha már az érdekességeknél tartunk, egy kis adalék az elsőként bemutatott anyaghoz: miután Száva Vince és cigányai három órán keresztül nácizták-gyilkosozták a Jobbik szóvivőjét, megbízható információink szerint a kamerák leállta után Száva Vince képes volt odamenni Mirkóczkihoz, hogy pénzt kérjen a Jobbiktól, mert ők szeretnének "egy pozitív kicsengésű filmet készíteni a magyar-roma ellentétekről", de erre sem a kormánytól, sem a Fidesztől, sem az MSZP-től nem kaptak....
A kommentárt olvasóinkra bízzuk, most következzenek a filmecskék.
A beharangozó (melynek egyes részei láthatók voltak már a fent említett videóban, mások újak):
Az Eger melletti Szomolyán találkozott egymással Száva Vince, a Magyarországi Nemzeti- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesülete (ÉKE) és Zagyva Gyula jobbikos képviselő, a HVIM tiszteletbeli elnöke.
László Ferenccel, a Jobbik Tolna megyei képviselőjével és Vincze Ferencnével, a Jobbik cigány származású tagjával beszélgettek Hidason és Grábocon.
(Kuruc.info - Heti Válasz nyomán)
Friss: Mirkóczki Ádám mai blogbejegyzése:
Száva Vince levelét megírta...
...illetve petícióját. Augusztus vége felé, a Heti Válasz c. hetilap kérésére, elfogadtam a meghívást, hogy részt vegyek egy vitán, ahol a fő vitapartnerem Száva Vince lesz, aki jelenleg a Magyarországi Nemzeti - Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének elnöki pozícióját tölti be. Az operatőrön és a HV riporterén kívül csak én voltam a teremben a többségi társadalomhoz tartozó, a jelenlévő nagy többség cigány származású személy volt. Érdekes szituáció kezdett kialakulni. Méregettek, fürkésztek, ki csúnyán, ki érdeklődve figyelt, de senki nem szólt hozzám.
Első körben Száva Vince tartott egy felvezetőt, amelyben egészen elképesztő állításokat fogalmazott meg rólunk, a Jobbikról. Ezt követően dr. Horváth Ferenc, a Roma Rendőrök Országos Egyesületének elnöke következett, aki a Jobbik történetét és politikáját próbálta összefoglalni, tegyük hozzá gyorsan, hogy előbbit viszonylag korrektül, utóbbit elképesztő csúsztatásokkal, ferdítésekkel és hazugságokkal tűzdelve. Miután kellően megalapozták a Jobbik-ellenes hangulatot, én is szót kaptam, és igyekeztem tételesen cáfolni a hazugságokat. Mondanivalóm után egy kérdezz-felelek vita következett hármunk között, majd a közönség soraiból föltett kérdéseket is megválaszoltam. Számomra a kedvenc Száva Vince-kérdés, -állítás a következő volt, szó szerint idézem:
"Önök hogyan képzelik azt, hogy levonulnak mondjuk Gyöngyöspatára, és ott szó szerint megfélemlítik a helyi lakosságot olyan szinten, hogy folyamatosan a helyi lakosok orvoshoz, valójában olyan orvoshoz mennek, hogy a lelkiállapotukat valójában karban kell tartani, mert lelkileg súlyos depresszióba estek?..."
Hát erre sok mindent lehet mondani (mondtam is), de tény, hogy Gyöngyöspata lakossága annyira depresszióba esett, hogy minket, illetve Juhász Oszkárt választotta. Ez az állítás egyébként még el is törpül sok más mellett, minthogy a cigánygyilkosságokat is egyenesen és nemes egyszerűséggel a Jobbik számlájára írták. No komment. Egyik pillanatban sírni, a másikban nevetni lett volna kedvem. (Összefoglaló videó itt.)
Persze a legvégén, a kamerákon kívül Száva úr nem mulasztotta el, hogy pénzt kérjen a Jobbiktól egy általuk készítendő filmre. Minimum három órán keresztül gyilkosozik, fasisztázik, nácizik, majd ezt követően pénzt kér tőlünk, mert a Fidesztől és az MSZP-től nem kaptak. Érdekes egy mentalitás, ugye?!
Aztán olvasom a petíciót, íme:
Magyarország súlyos erkölcsi és gazdasági válságban van!
Sajnos az európai társadalmak sajátja, hogy a nehéz helyzetekben általánosít, bűnbakot keres és mindeközben a gyengébb erő irányába hatva, azok köré épít ellenségképet, akik a legkevésbé tudják érdekeiket megvédeni. Magyarországon a leggyengébb érdekérvényesítő képességgel a roma társadalmi réteg rendelkezik. Egyes politikai erők kihasználva az előítéletességből és az általánosításból fakadó lehetőségeket, erre a tényre építik programjaikat, így szerzik meg tömbegbázisukat.
Egyszerűsítve ezen a képleten, kijelenthető: A Jobbik Magyarországért Mozgalom és Párt kihasználva azt, hogy az átlagember a megoldhatatlannak tűnő problémái mögött bűnbakot keres, a magyarországi cigányságra uszítja a többségi társadalmat. A Jobbik Magyarországért Mozgalom és Párt súlyos erkölcsi, pszichikai, gazdasági károkat okoz hazánk népének, a roma-zsidó népcsoportoknak, és mindenkinek, aki nem akar parnere lenni a neonáci, szélsőséges eszméket megidéző politikai-hatalmi harcában.
Fentiekre tekintettel követeljük, hogy
1.) Hagyjanak fel a közrend- és a közbiztonság védelmének égisze alatt elkövetett cigánygyűlölő demonstrációikkal!
2.) Hagyjanak fel a "cigánybűnözés", mint fogalom alá csoportosított programjaik megvalósításával, mert ez irányú ténykedésük a különböző népcsoportok között polgárháborút generálhat!
3.) Ne ártsák bele magukat a munka és az oktatás terén megvalósítandó állami programokba, mert olyan előítéletekkel és eszmerendszerrel, melyek az Ön által képviselt pártot jellemzik, minden megnyilvánulások csak hátráltatja a roma társadalom integrációját!
4.) Választási ígéretükhöz híven mondjanak le mentelmi jogukról és vállalják bűnös cselekményeik zsoldját, hasonlóan azokhoz, akinek ilyen jogi kiskapuk nem állnak rendelkezésére.
5.) Szakítsák meg kapcsolataikat az olyan szervezetekkel, személyekkel, akik jelenleg is bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanújával terheltek.
6.) A radikális képviselet az Önök számára is maradjon meg demokratikus keretek között!
Ha erre a Jobbik Magyarországért Mozgalom és Párt nem képes, akkor
7.) térjenek vissza a 2004-es évben kialakított álláspontjukhoz és hívják vissza a képviselőiket az Európai Unió parlamentjéből,
8.) hagyjanak fel a politikai tevékenységükkel, hívják vissza országgyűlési és önkormányzati képviselőiket, mert a történelem tényei magukért beszélnek, és józan logikával is kikövetkeztethető módon, egy vészkorszak eljövetele prognosztizálható Magyarországon, ha a politikai hatalom az Önök kezébe kerül.
Akkor pedig már késő lesz jelenlegi támogatóiknak feleszmélni, mert újra, ember, embernek lesz farkasa!
Száva Vince
elnök
Budapest, 2011. augusztus 18.

Hát ennyi ez a szerény kéréshalmaz...
Azért 8 pontban én is válaszolnék:
A többségi magyar társadalom és minden törvénytisztelő ember nevében követeljük a cigányság érintett részétől:
1.) Hagyjanak fel a közrend- és a közbiztonság folyamatos megsértésével. Hagyjanak fel a "megélhetési bűnözés" égisze alatt, főleg a védtelen idősek és gyermekek sérelmére elkövetett erőszakos személy és vagyon elleni bűncselekmények mindennapos gyakorlatával.
2.) Hagyjanak fel az elmúlt 20 éve folytatott "integrációs" útjukkal, mert lassan már nem marad semmi- és senki, amit és akit még tönkre lehetne tenni.
3.) Ne ártsák bele magukat a Jobbik munkára és oktatásra vonatkozó programjaiba és politikájába, mert mind az Önök mind a többségi társadalom érdekében szükséges, hogy szakítsunk az elmúlt évtizedek eddigi gyakorlatával.
4.) Mi vagyunk az egyetlenek, akik nem használják ki a jogi kiskapuka,t és nem bújunk a mentelmi jog mögé, ellentétben az Önök képviselőivel! Azonban Ön, mint hivatásos "jogvédő", arról is tájékoztathatná képviseltjeit, hogy a jogokon túl milyen kötelezettségeik vannak, minden írott és íratalan társadalmi normát figyelembe véve.
5.) Szakítsák meg kapcsolataikat, és közösítsék ki társadalmukból a bűnöző életmódot folytató társaikat. Járjanak jó példával a többségi társadalom előtt és segítsék a hatóságok munkáját.
6.) A demokráciának a jogokon túl, a személy- és vagyonbiztonság is fontos elemei, így követeljük ezek maximális tiszteletben tartását!
7.) Váltsák le, és tüntessék el a közéletből azokat a cigány politikai vezetőket és képviselőket, akik a múltban és a jelenben köztörvényes bűncselekményeket követtek-követnek el!
8.) Hagyjanak fel az elmúlt évtizedekben kialakult bűnözői életvitelükkel, kezdjék komolyan venni az együttélés szabályait. Fogadják el a kritikákat, és legyenek magukra nézve is következetesek. A szebb jövő érdekében gyermekeiket vezessék az oktatás, majd a munka világába.
Ezen minimumok egyaránt szolgálják mind a cigányság, mind a magyarság és minden törvénytisztelő ember alapvető érdekeit!
Mirkóczki Ádám
szóvivő
Eger, 2011. szeptember 1.