Szóváltásba keveredett, majd baltával támadt rá ismerősére egy férfi Szombathelyen - közölte a rendőrség szerdán.

Erdélyi László, aki megkezdte (volna)
a "fasiszták" kiirtását - de nem sikerült
Az Országos Mentőszolgálat munkatársa kedd délután jelezte telefonon a rendőrség ügyeletén, hogy több ember szóváltásba keveredett a Kodály Zoltán utcában, ketten összeverekedtek, és súlyos sérüléseket szenvedtek - tájékoztatott Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
Az egyik férfi többször fejbe ütötte egy baltával a másikat, az pedig ököllel többször arcul ütötte. Egyikük koponyatöréssel, másikuk többszörös arccsonttöréssel került kórházba - fűzte hozzá a szóvivő. Az ügyben csoportos garázdaság és súlyos testi sértés miatt indult eljárás, két ember őrizetbe vételét rendelték el. A bűncselekmények minősítése a végleges orvos szakértői vélemény függvényében még változhat - közölte Leibinger Eszter. Ennyi volna az MTI nem túlságosan informatív híre.
Olvasónk írja:
Sziasztok!
Tegnap délután Szombathelyen történt egy fejszés támadás. Egy volt cigány önkormányzati képviselőről van szó, aki korábban már megtehette, hogy a helyi közgyűlésen az impotens rendőrkapitány előtt fenyegethette a magyarokat azzal, hogy illegálisan tartott AK-47-esekkel felfegyverkezve fog a magyarok ellen menni, valamint fenyegetőzött a polgármesteri hivatal előtt is, hogy megkezdi a "fasiszták" (értsd: a jobbikosok kiirtását, videó alább). Erdélyi Lászlónak hívják, Villám a csúfneve.
Tegnap AK-47-es helyett fejszét ragadott, csakhogy a srác, akire rátámadt, egy szintén helyi volt K1-versenyző fia, aki nem járatlan a küzdősportokban. Ugyan a fejsze elérte a fejét, de tompítani tudta az ütést, majd elvette a cigánytól, és úgy pofán verte vele, hogy nem maradt ép hely az arcán.
Íme egy rokkantnyugdíjas volt cigány önkormányzati képviselő. A gyagyás állandóan FBI meg MILYTARY (nem írtam el, tényleg ez van a dzsekijére írva) POLICE feliratú pólókban rója az utcákat. Ismeretségi körömben, mikor meghallottuk a hírt, hogy a fejsze beleállt az arcába, őszintén és tiszta szívből örültünk, csak az a kár, hogy életben maradt - zárul az olvasói levél.

Alább pedig a Nyugat.hu cikke:
Fejszével sújtott Villám a K-1 harcos fiára Szombathelyen
Pépesre verték a Szombathelyen közismert "Villám" arcát, miután fejszével betörte a koponyáját egy K-1 harcos fiának.
Frissítés 2011.09.07. 10.05
A Markusovszky kórház előtt beszélt a nyugat.hu-nak Horváth Győző fia állapotáról és az általa tervezett lépésekről.

Horváth Győző a kórház előtt - a fia már jobban van

„Dávid a körülményekhez képest jól van. A koponya felső részét szabta át a fejszecsapás, de szerencsére nem kellett műteni. A kihallgatásáig őrizetben van. Nála jogos védelem volt, ahogy kiszállt az autóból, Villám egyszerre megtámadta. Jogi útra tereljük a dolgot, egy ilyen "sárga lapos" úriembernek semmi keresnivalója az utcán” - mondta Horváth Győző, aki a verekedés után találkozott az összetört arcú Villámmal. - „A kórházban nekem is dünnyögött és Dávid édesanyjának is magyarázott. Természetesen visszaszóltunk, de nem igazán értettem mit mondott, mert a rendőrök már tolták vissza a kórterembe. Dávidot kis korától edzettem, küzdősportot tanult, ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy villámgyorsan reagált a fejszecsapásra, és részben sikerült elhárítania. ”

Az utastér is dulakodásról árulkodik - vér a biztonsági övön, az ülésen, a kapaszkodón, a műszerfalon...
Frissítés 23.01
Meg nem erősített információnk szerint E.L. pénzbehajtásra érkezett az Oladi lakótelepre három társával együtt. A meglátogatandó személy azonban valahogy megtudta a társaság szándékát, és segítséget kért keménykötésű ismerőseitől - köztük H.D.-től, akik barátjuk segítségére érkeztek. A helyzet tisztázására azonban nem volt idő, mivel E.L. villámgyorsan ütött a fejszével. Úgy tudjuk, a támadó fia pénzügyeit kívánta rendezni.

Rudak a hátsó üléseknél - nem tűnnek kapanyélnek
Frissítés 22.05:
Sikerült többet megtudnunk a délutáni verekedésről, ami a Kodály és Kassák utcák között történt. A szereplőkkel kapcsolatban helytállóak voltak az információink és a használt fegyver is fejsze volt, ahogy azt írtuk. A vérengzés helyszínén találkoztunk a K-1 harcos édesapával is, aki a fiától jött a kórházból, de már a cikkünket is olvasta addigra.

Biztonsági cég logóját viseli az autó, amiből a fejsze előkerült
Tőle megtudtuk, hogy fia H.D. a körülményekhez képest jól van, koponyatörést szenvedett. A fiatalember az autójából szállt ki a hőzöngő E.L. mellett, aki egyszerre szidalmazni kezdte, majd egy "mit erősködsz te itt?" kérdés után előhúzott a mögötte álló VW Passat-ból egy fejszét, és azonnal lesújtott vele. H.D. kézzel tompította valamennyire az ütést, így a fejsze nem vágta ketté a koponyáját, de súlyos sérülést okozott.
Az egyelőre nem világos számunkra, mi történt a következő másodpercekben, de a végeredmény magáért beszél. E.L.-nek nem sok ép hely maradt az arcán. Információink szerint orr-, arc-, járomcsont törést szenvedett, és szájsebészeti beavatkozásokra is szüksége lesz. Így a mentők két súlyos sérültet szállítottak kórházba és pár percig egy kórteremben, egymás mellett feküdt a két sérült. Ezt az állapotot azonban gyorsan megszüntették, és két különböző szinten kezelik a sérülteket. E.L. rokonait rendőrök tanácsolták el a sürgősségi tömbből, miután a recepción hiába mondták nekik, hogy nincs lehetőség a látogatásra.
A fejszével megütött fiú édesapja erős rendőri kísérettel érkezett meg a Markusovszky kórházba, a rendőrök attól tartottak, hogy H.Gy. elégtételt vesz a fiát ért sérelemért. Erre azonban nem került sor. Információink szerint E.L. szabályosan retteg a találkozástól. (Az esetet ismerő egyik hölgy ironikusan megjegyezte, hogy ilyenkor a lakóhely- és névcsere segíthet. Az viszont biztos, hogy E.L. nem a napokban hagyja el a kórházat.) Úgy tudjuk, a fejszés támadót rendőrök őrzik és emberölési kísérletért indul ellene eljárás.

Archív kép: Villám a szombathelyi
Csónakázó tó partján FBI-os dzsekiben
Az Oladi lakótelepen több szemtanúval is beszéltünk. Az egyik hölgy az emeleti ablakból kinézve először azt hitte, fiatalok hangoskodnak, ilyenre többször volt már példa. Azonban látta, hogy előkerült a fejsze és egy láncfűrész is. (A láncfűrészről más szemtanú nem beszélt.) A Kassák utca felőli oldalon egy földön fekvő férfit látott. (Egy nagy vértócsa igazolja ezt.) A hölgy ekkor arra lett figyelmes, hogy többen körbeállják a fekete Volkswagen Passatot, és az ajtót rángatják, rugdalják. A szemtanú ekkor arra gondolt, hogy a VW-ben lehetnek a "jófiúk", de mint később látta, őket bilincselték meg a rendőrök.
A fekete, biztonsági cég emblémájával ellátott VW kombiban három férfi és egy nő utazott - köztük E.L. Az autó belseje és külseje is véres, komoly dulakodás nyomai láthatók. Az utastérben ismeretlen rendeltetésű rudakat és kést is láttunk. Úgy tudjuk, E.L. és társai H.D. rokonához érkeztek, általunk ismeretlen okból. Az eset kapcsán felmerült kérdéseinkre talán majd a rendőrségtől kapunk választ a nyomozás későbbi szakaszában.
Korábban írtuk:
A rendőrség mellett a mentők is kivonultak kedden délután egy verekedéshez, ami információink szerint súlyos sérüléssel záródott. Úgy tudjuk, a Szombathelyen közismert E.L., azaz Villám veszett össze egy férfival Oladban és heves szóváltás, valamint némi tettlegesség után elvált a két férfi útja. Villám azonban egy fejszével tért vissza és vitapartnere fejére sújtott vele.
Feltehetőleg a másik fél sem hagyta annyiban a dolgot, ezért mindketten kórházba kerültek. Bonyolítja a helyzetet, hogy a fejszével fejbe vágott férfi édesapja küzdősportot űz versenyszerűen, abból is a nem éppen finomságáról híres K-1-et. A rendőrök így csak remélhetik, hogy az esetnek nem lesz folytatása.
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon kérdésünkre megerősítették, hogy a délután folyamán verekedéshez riasztották a rendőröket, bővebb tájékoztatást azonban későbbre ígértek az ügyben.