Sokak - leginkább persze az OV-imádók - szerint legenda volt, hogy páncélautóval járt 2006-ban Orbán Viktor - pedig itt a bizonyíték: a Blikk 2006-os cikke, és persze a fénykép, mely az Országgyűlés irodaháza előtt készült.

(Frissítés a cikk alján.)
A teljes cikk:
Budapest - Két golyó- és robbanásbiztos, német rendszámú BMW-vel jár felváltva Orbán Viktor, akit az utóbbi hetekben többször is életveszélyesen megfenyegettek. A páncélozott autók sok ezer eurós havi bérleti díját és a 100 kilométerenként csaknem 20 literes fogyasztását állítólag egy dúsgazdag Fidesz-szimpatizáns állja. A titokzatos, külföldön élő adományozó a Blikknek sem kívánta felfedni kilétét.
A Blikk úgy tudja, egy külföldön élő magyar milliomos Fidesz-szimpatizáns állja a pártelnök védelmét szolgáló páncélozott luxusgépkocsik havi 15 ezer eurós bérleti díját.
A Fidesz köreiből megtudtuk: az üzletember névtelenséget kér, nem kívánja taglalni a nyilvánosság előtt, mit miért tesz. A pártnál kérdésünkre közölték: a havi 4 millió forintos összeget természetesen szerepeltetik majd kötelező pénzügyi beszámolójukban.
Megtudtuk, hogy a 90 millió forintot érő BMW 7.45-ös és a 110 milliós BMW X5-ös terepjáró egy müncheni kölcsönző tulajdona.
Már politikusi körökben is napok óta terjeng a hír, hogy maga a miniszterelnök rendelte el riválisa személyi védelmét, s hozatta meg a speciális autókat a Köztársasági Őrezreddel.
Állítólag operatív információk futottak be a hatóságokhoz arról, hogy bizonyos, gazdaságinak mondott körökből életveszélyes fenyegetés érte az ellenzék vezérét. Ám az ORFK kommunikációs igazgatója cáfolt.
- A kiemelt és védett vezetők személyi, illetve családvédelmét ellátó Köztársasági Őrezred nem kapott olyan utasítást, amely szerint Orbán Viktor védelmét is nekik kellene ellátni - mondta Garamvölgyi László.
Mindenesetre azt több forrásból is megerősítették lapunknak, hogy Orbán az utóbbi két hétben több komoly fenyegetést is kapott. Fél éven belül ez már a második fenyegetéshullám, amely alapján a pártelnök biztonsági főnöke (aki ma már a TEK főigazgatója - a szerk.), Hajdú János elrendelte a legmagasabb fokozatú védelmet.
- Teljesen egybecseng a nyílt fenyegetés, és az operatív úton birtokomba került információk lényege: Orbánt valóban meg akarják ölni! - közölte lapunkkal az exkommandós. - Tájékoztattam erről az elnököt, s ő ezután engedélyezte, hogy fokozzuk személyes védelmét.
Mint azt a Blikk megírta, az önkormányzati választások napján Orbán egy szintén német rendszámú Mercedesszel ment voksolni. Azonnal elterjedt Budapesten, hogy a jármű Schmitt Pál Fidesz-alelnöké.
- Ez nem igaz. Az autó, mint ez a két BMW is, ugyanattól a német autókölcsönzőtől származik - mondta a testőrfőnök. - A Mercedes alig három napot volt nálunk, a BMW-k bérleti ideje azonban korlátlan - tette hozzá.
H. Lovas L.-Szemán L.
Frissítés: Segítünk néhány figyelmetlenebb és/vagy gyengébb képességű olvasónknak, így talán kevesebb önégető hozzászólás születik a jövőben:
"Jellemző a BLIKK-re! NEM ezzel jár, hanem egy fekete mikrobusznak kinéző, bár bizonyára megerősített autóval! De egyébként van éppen elég őt gyűlölő véglény, nem csoda ha védik!"
Mivel nem 2006-ban vagyunk, a cikk nem arról szól, hogy mivel jár, hanem arról, hogy mivel járt akkor.
"ezen csámcsogtok piti megvezetett emberkék! szerintetek mi kell egy miniszter elnöknek talán skoda? Obama B747 es el jár! Igenis az ország 1 ső számú embere járjon egy ilyen autóval. Jár Neki! megjegyzem több nem becsületes úton meggazdagodott hirnév nélküli emberke külömb autóval cipelteti magát! de ez nektek nem tünik fel! ez természetes."
2006-ban nem Orbán Viktor volt az ország első embere. Ilyen komoly memóriával és tájékozottsággal nehéz lesz felébreszteni a "megvezetett emberkéket"...
Az már csak apróság, hogy illene megtanulni helyesen írni magyarul, mielőtt észt próbálunk osztani...