Hazugnak nevezte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnököt Nicolas Sarkozy francia elnök, amikor november 3-án Cannes-ban magánbeszélgetést folytatott amerikai kollégájával, Barack Obamával.

"Látni se bírom többet, ez egy megrögzött hazudozó" - mondta Sarkozy a világ 19 legfejlettebb gazdaságát, valamint az Európai Uniót tömörítő országcsoport (G20) találkozójának alkalmával. "Neked van eleged belőle? Nekem minden nap tárgyalnom kell vele!" - válaszolta Obama. Bár Sarkozy és Obama szóváltása zárt ajtók mögött történt, egy technikai malőr következtében újságírók fülébe jutott.
A magánbeszélgetésen Obama állítólag megrótta Sarkozyt, mert nem tájékoztatta arról: Franciaország igennel fog szavazni arra, hogy az UNESCO felvegye-e tagjai közé a Palesztin Hatóságot. Az Egyesült Államok határozottan ellenezte az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének lépését a szavazás megtartásáról.
(MTI)
Frissítés: Ezt írja facebookos hozzászólásában egy kedves olvasónk (a nevét nagylelkűségből nem írjuk ki):
"Teljesen értékelhetetlen hír, forrás nincs megjelölve, se név, se sajtóorgánum. Meg nem is hozta le semmi. Ez így a semminél is kevesebb. Egyébként kár Obamát v. Sárközyt szidni, amikor az (ál)hírből is kiderül, hogy a saját országukban sem mondhatják ki amit gondolnak. Akkor tulajdonképpen ki kormányoz?"
Azt javasoljuk neki - és a többi, hasonlóan értelmes és tájékozott olvasónak is, mielőtt hasonló bejegyzéseket írnak, csak mert hitetlenkedni szerintük menő -, vegye a fáradságot, és mielőtt leírja, hogy "nem hozta le semmi", nézzen is körül, különben magát égeti.
Például látogasson el a BBC vagy a Die Welt oldalára, hogy a legismertebbeket említsük. Meg fog lepődni: éppen ez van címlapon.
De mivel valószínűleg túlságosan nehéz a fentieket megcselekedni, megmutatjuk:


Továbbá ugyanezt találná meg a Háárec, a Google, a Yahoo és a többi portál hírekkel foglalkozó oldalának címlapján. Nem belebotlani nehéz, ellenkezőleg, ezt nem észrevenni igényel különleges képességeket...
A "tudósítót" pedig technikai malőrnek hívják ebben az esetben.
Eredményesebb tájékozódást kíván:
A szerkesztőség