Múlt pénteken a főváros egyik leghíresebb mulatóját, a Moulin Rouge-t bérelte ki zártkörű rendezvényre a Fidelitas, 500 ifjú fideszes bulizott a frivol táncműsorairól ismert szórakozóhelyen.

Egymillió forintot bulizott el a Fidesz ifjúsági szervezete Budapest egyik legismertebb szórakozóhelyén, a belvárosi Moulin Rouge-ban - tudta meg a mainap.hu. A 15. születésnapját így ünneplő Fidelitas külön erre az alkalomra létrehozott honlapján is az „igényes szórakozás fellegváraként” mutatja be a mulatót.
- A Moulin Rouge mellett szólt kétségtelen ismertsége, mérete, hogy központi helyen van a városban. Máshol nehezen lett volna megoldható, hogy pénteken zártkörű rendezvényt tartsunk - magyarázták a lapnak a fidelitasosok, amikor arról érdeklődtek: a válság közepette miért éppen ebbe a luxuslokálba szerveztek bulit.
Zártkörűséggel, születésnapi tortával, zenével és italakciókkal együtt közel 2000 forintot fizetett fejenként a Fidelitas több mint 500 vendége után. Mindez tehát körülbelül egymillió forintos összköltséget jelent.


- A szórakozóhelyet nem csupán "béreltük", hanem az azt működtető céggel kötött szerződésünk alapján sokrétű szolgáltatásukat vettük igénybe a helyszín rendelkezésünkre bocsátásától, hagyományos születésnapi torta szervírozásán keresztül a zeneszolgáltatásig és italakciókig - érveltek a Fidelitasnál.
Azt egyébként a lokál képgalériáit böngészve nem nehéz kitalálni, min akadhatott meg az ifjú fideszesek, de legalább is a szervezet férfitagjainak szeme, amikor helyet kerestek a szülinapi mulatsághoz:


A fidelitasosok előre látóan arról is gondoskodtak, hogy a tagok szülinapi bulihoz kapcsolódó költségeit is csökkentse. A vidékről érkezők számára a fővárosi fenntartású Pannónia Középiskolai Kollégiumban biztosítottak szállást, a kollégium honlapján szereplő 2160 forint/fő/éjszakás díjszabásnál jóval olcsóbban, mindössze 800 forintért.
A szállás mellett az alkohol és az energiaitalok is jóval kevesebbe kerültek péntek este a fidelitasosoknak. Az italakciók keretében féláron ihattak például whiskeycolát, gintonicot, vodkával kevert energiaitalokat, sört és különféle koktélokat.
Ez egyébként ugyancsak nagy segítség lehetett az ifjú fideszeseknek, ugyanis a mulatóban egy rövidital listaáron 1000 forintba, egy koktél 1500 forintba kerül.
Ezen kívül a vezetőség azt is kijárta: aznap este a 6x6 Taxi kedvezményes tarifával szállítsa az ifjú fideszeseket.

A rendezvényre maga Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő, Fidelitas-elnök hívogatta a résztvevőket.
A meghívón a szervezők azt írták: "A bulizás során tartsd szem előtt, hogy a rendezvényen kép- és hangfelvétel készül, amelynek publikálásához a buliban való részvételeddel hozzájárulsz!"
A buli éjszakáján egyébként este fél 11-től 500 forintos belépőt kellett fizetniük a férfiaknak. A Fidelitas tájékoztatása szerint az így összegyűlt százezer forint (ami egyébként tizede annak, amibe a fergeteges éjszaka került) is abba a kalapba kerül, amiből a Csillagszóró névre keresztelt jótékonysági akció keretében megyénként egy-egy szociális, gyermekvédelmi intézménynek adományoz az ifjúsági szervezet.
De a Fidelitas saját magát is megajándékozta: Ágh Péter elnök a bulin jelentette be, hogy csillagot neveztettek el önmagukról. Az eddig 13558600769 számon azonosított égitestet a Nemzetközi Csillagregisztrációs Központ hivatalosan is Fidelitasra keresztelte el. Az ifjúsági szervezetnél elmondták, hogy a csillagom.hu oldalon bárkinek lehetősége van nevet adni egy csillagnak, ennek összköltsége 49 ezer forint.
(Mai Nap nyomán)