Egymás húsából evett egy holland televízió két műsorvezetője. "Kíváncsiak voltak az emberhús ízére."
Az emberhús íze "nem volt annyira különleges", de "furcsa érzés egy barátod szemébe nézni, miközben a hasát majszolod" – mondta el a holland televízió műsorvezetője az amerikai ABC News-nak. A jó ízlés határait feszegető műsorairól ismert BNN televízió szerdán este fogja leadni a Kísérleti Nyúl című műsor kannibalizmust bemutató epizódját, amelyről az ügyes promóciónak köszönhetően a nemzetközi sajtó is beszámolt.
"Csak meg akartuk tudni, hogy milyen íze van az emberhúsnak" – közölte Dennis Storm, a saját jellemzés szerint "ostoba kérdésekre egyszerű választ kereső", extrém helyzetekre épülő műsor egyik vezetője. A férfi a fenekéből, míg társa, Valerio Zeno az oldalából kínált fel a másiknak egy kis darab húst, amit egy sebész vágott ki, majd egy szakács a stúdióban olajon megsütött.
A húshoz nem adtak semmilyen fűszert, még sót és borsot sem, csak közepesen megsütötték, mert magának a húsnak az ízére voltak kíváncsiak. A műsor beharangozójában bemutatták, ahogy a szakács egy serpenyőben elkészíti az egy falatnyi húsokat, majd a két házigazda egy romantikusan megterített asztal mellett készül arra, hogy a másikból egyen. A videó azzal ér véget, ahogy Zeno a szájához emeli a villát.
(ABC News - Hír24)