A Fővárosi Bíróság jogerős végzésében kimondta, hogy a kerületi bíróságok egyes bírái félreértelmezték a feloszlatott társadalmi szervezetekkel kapcsolatos jogszabályokat.

Hősök tere - régi szép idők
A bírói tanács úgy fogalmaz, hogy „szó nincs arról, hogy a Fővárosi Bíróság, illetve a Fővárosi Ítélőtábla a Magyar Gárdát feloszlató ítéleteiben az egyenruha viseletét és az alakzatban vonulást tekintette volna jogellenesnek, hanem számos helyen kifejezetten rögzítette ennek ellenkezőjét.”
Magyarul az úgynevezett jogellenes tevékenység nem abban nyilvánul meg, hogy a gárdisták formaruhában, vezényszavakra katonai alakzatban vonulnak, hanem ha ezek a bűnözéssel kapcsolatban érintett etnikum által tömegesen lakott településeken történnek, megfélemlítő jelleggel.
„A Magyar Gárda tevékenységét betiltó bírósági határozat nem pusztán a paramilitáris jelleget – amit egyébként önmagában sem az egyenruha, sem az alakzat-tartás, sem azok együttesen nem merítenek ki – tekintette határozata alapjának, hanem a „vonulások”, azok helyszínválasztásának, az ott elhangzott beszédek tartalmának, sőt általában a problémafelvetés egyoldalúságának és annak a célzott közösség által való el nem kerülhetőségének együttes, kumulatív összhatását.”
Evvel egyszer s mindenkorra eloszlott az a rendőrség által sokszor hangoztatott tévhit (szerintünk egyébként szándékos hazugság) miszerint pl. a Hősök terén vagy a Kossuth téren ne állhatnának a gárdisták alakzatban, vagy az 1848-as szabadságharc évfordulóján ne vonulhatnának át a Főváros utcáin.
Pintér Sándor 2010-es regnálása óta szinte minden gárdarendezvényen beavatkoztak a rendőrök, aminek a következménye tucatnyi előállítás és több száz szabálysértési eljárás lett. Ezeket a bíróságok szinte kivétel nélkül egy az egyben megszüntették, amivel totálisan romba döntötték a rendőrség szakmai hitelességét. Egy ilyen hatalmas blamasorozat után, még egy közepesen fejlett banánköztársaságban is lemondana a belügyminiszter, itt azonban még egy bocsánatkérésre sem telik az arrogancia és a pökhendiség bajnokától - írja közleményében Hunyadi Gábor, a Jobbik Jogsegélyszolgálat vezetője.


(Kuruc.info)