Igaza volt Matolcsy Györgynek: meg lehet élni havi 47 ezer forintból - erősítette meg Zsiga Marcell fideszes képviselő. Indoklása így hangzik: "Biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból, ööö, biztosan meg lehet élni 47 ezer forintból. Igen, azt hiszem, igen."
Javasolnánk, hogy próbálja ki, akkor talán még ennél is meggyőzőbben tudna e fideszes igazság mellett érvelni, Zsiga Marcell azonban nem ilyesfajta kísérletekről vált híressé, hanem arról, hogy törvénytelenül vágott zsebre több százezer forintot. Így viszont elég nehéz tapasztalatokat szerezni a témában...
Frissítés: Jobbik: Zsiga Marcell politikusként megbukott, közmunkásként még bizonyíthat
A Jobbik miskolci frakciója megdöbbenve áll az előtt, hogy Zsiga Marcell, Miskolc alpolgármestere hétfői nyilatkozatában nem megcáfolta, hanem megerősítette Matolcsy György szavait, miszerint meg lehet élni havi 47 ezer forintból.
Akkor, amikor az életszínvonal Borsodban messze elmarad az országos átlagtól, akkor, amikor a munkanélküliség és a devizahitelek itt fojtogatják leginkább a lakosságot, akkor, amikor az elmúlt másfél hét alatt 28 honfitársunk fagyott halálra saját lakásában, óriási érzéketlenségről tesz tanúbizonyságot Zsiga Marcell kijelentése, amivel a Fidesz álláshalmozó politikusa egyértelművé tette, fogalma sincs, hogyan élnek a magyar emberek.
Persze hogyan is várhatnánk el efféle empátiát attól a politikustól, akinek országgyűlési képviselőként, alpolgármesterként, önkormányzati képviselőként és megannyi bizottság tagjaként havi közel kétmillió forint sem volt elég ahhoz, hogy a jogtalanul felvett dupla költségtérítés nélkül is ki tudjon gazdálkodni egy-egy hónapot?
Zsiga Marcell fényévnyi távolságra került a magyar hétköznapok valóságától, ezért méltatlanná vált arra, hogy bármilyen szinten is képviselje Magyarország polgárait. Ennek megfelelően a Jobbik most már nem arra kéri Zsiga Marcellt, hogy szüntesse meg álláshalmozását, hanem hogy vonuljon vissza a közélettől. Frakciónk ezt követően minden segítséget megad neki, hogy közmunkásként bebizonyíthassa, valóban meg lehet élni 47 ezer forintból.
Az üggyel kapcsolatban a Jobbik országgyűlési képviselője és miskolci frakciója csütörtökön sajtótájékoztatót tart a Jobbik Magyarországért Mozgalom miskolci irodájában (Széchenyi u. 52.), melyre minden érdeklődőt szeretettel várunk - áll a párt miskolci frakciójának közleményében.
(Kuruc.info)