Izraelben a törvény tiltása ellenére virágkorukat élik a Harmadik Birodalom jelképei, politikusaikat, így például Binjámin Netanjáhut előszeretettel hasonlítják Adolf Hitlerhez és más egykori német vezetőkhöz. Még a német himnusz meggyalázásától sem riadnak vissza. Niszu Sáhám magas beosztású jeruzsálemi rendőrparancsnokot Hitler egyenruhájában beültették az autóba Pál jugoszláv régensherceg mellé.

Niszu Sáhám a Führer egyenruhájában
Adolf Hitler egyenruhájába Niszu Sáhám jeruzsálemi rendőrparancsnokot a Neturéj Kártá (A Város Őrzői – נטורי קרתא) nevű ultraortodox, anticionista zsidó vallási irányzat két követője öltöztette be elég gyengére sikerült fotómontázzsal. A nyitott gépkocsiban Adolf Hitler mellett a történelmi fölvételen eredetileg Pál jugoszláv régensherceg ül. Az egyiptomi zsidó Sáhám azzal bőszítette föl az ortodoxokat, hogy időnként erélyesen föllép a rendőrség által törvénysértőnek minősített tüntetéseik ellen. A Hitler egyenruhájába bujtatott rendőrparancsnokot ábrázoló fotót a montázs készítői kitették egy ortodox vallásos portálra, s így aztán nem csoda, hogy rövid időn belül elfogták és előállították őket.

Az eredeti fotó: Hitler és Pál régensherceg
Közben az izraeli parlament megkezdte annak a törvényjavaslatnak a megvitatását, amelynek értelmében súlyos pénzbírsággal sújtanák azt, aki „náci és a holokauszttal összefüggésbe hozható jelképet, öltözéket jelenít meg, vagy a náci jelzővel illet másokat”. (Csak nem a gárdamellényes budapesti törvény lekoppintásáról van itt szó? - J. K.) A tervezett törvény értelmében, ha valaki Izraelben mégis nácizásra vetemedne, hat hónapot ülhet a dutyiban, s ezenkívül még 100 ezer sekeles (1 USA dollár = 3 sekel) büntetést is lepengethet. A sárga csillag illetéktelen kitűzése és az egykori táborlakók ruházatára emlékeztető csíkos gúnya jogosulatlan fölöltése szintén a fentebb említett szigorú büntetést vonja maga után.

Sárga csillagosok Jeruzsálemben
Miközben az izraeli és a nyugati sajtóban erélyesen bírálják a „demokratikus értékeket, az emberi jogokat, a sajtó- és szólásszabadságot sárba taposó” budapesti kormányt, Jeruzsálemben éppen most kívánják törvényhozással a hatszorosára növelni a bíróság által rágalmazásnak minősített szóbeli megnyilvánulásokat, még abban az esetben is, ha a sértettnek ebből semmiféle kára nem keletkezik.
A legmeghökkentőbb nácizás elkövetőjét még a készülőben levő új törvény sem riasztotta vissza tettének elkövetésétől. Méír Mendelssohn, az egyesek által anarchistának mondott ismert izraeli botrányhős a német himnuszt is meggyalázva nemrégiben kitett a Facebookjára egy „Bibi, Bibi über alles” címet viselő videót, amelyen Joseph Goebbels szónoklata látható és hallható. A héber föliratozás azonban az eredeti német szövegtől eltérően a következő:
„Akartok új királyt? Egy olyan királyt, aki jólétet biztosít számotokra, leszállítja az adókat és megöli az arabokat? Lendítsétek a karotokat Bibi Netanjáhuért, az örökké uralkodó királyért! Heil Bibi, heil Bibi! Bibi, Bibi mindenek felett, aki zsidókkal telepíti be Nábluszt és Hebront. Bibi, Bibi mindenek felett, a mi utunkat te egyengeted”.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info