Kerületünkben, sok jó ember összefogásának eredményeként március 10-én ruha- és ételosztást tartott a Jobbik XVIII. kerületi szervezete, helyi Ifjúsági Tagozata és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület. A Polgármesteri Hivatal, a XVIII. kerületi vezetés közbenjárására, térítésmentesen bocsátotta rendelkezésünkre mindazokat az eszközöket, amelyek hasznosan egészítették ki a programot.
Zoom
A 80 zsáknyi ruhát jó szándékú emberek bízták ránk, valamint belőle a Vöröskereszt helyi szervezete is eljuttatott hozzánk néhány zsákkal. A 300 adag babgulyáshoz szükséges alapanyag költségének ellenértékét Dr. Berényi András ügyvéd úr, kerületi támogatónk ajánlotta fel. Mindehhez a szép időt, mint mindenkor a Jóisten adta.
Zoom
Hajnali fél ötkor egy álmoskás, de annál lelkesebb csapat gyülekezett a Lőrinci piac előtti parkolóban. Előbb Holdanyácska, majd később Napfivér segített minket önzetlenül a munka elvégzésében. Reggel nyolckor már álltak a sátrak és készült a finom gulyás, melyet az érdeklődők örömmel fogadtak. Közben fogytak a Barikád és Hazai Pálya című újságok, valamint a kerületi hírlevél, ami nem csoda, hiszen nem kis hiánypótlást tölt be a magát objektívnek hirdető ölebmédiában. Tíz óra felé, már körülülték az összes asztalt és mindenki türelmesen várta, hogy pontos időben fogyaszthassák a levegőben már izgatóan áradó illatú finom étket. Közben a gondosan kikészített ruhák rendre elfogytak és a babgulyás sem késlekedett.
Talán nem kéne az unalomig emlegetni, de az összefogás, a segíteni akarás, egy csepp törődés egymás iránt, rengeteget számít ebben az érzéketlenné vált világban. Ugyan szomorú volt látni az igényt arra a hiányra, amit csak szolidan, apró ízeiben próbáltunk orvosolni, de annál nagyobb lett bennünk a hit, hogy az út, amit kitűztünk magunk előtt, azt végig kell járnunk!
"Jobbik18"