Kelet elleni forradalomról beszélt Orbán Viktor 2007. október 23-án az Astoriánál, azon véleményének adva hangot többek között, hogy a Kelet uralma megmételyezte és tönkretette országunkat, a keleti politika nem tűri az önállóságot, a függetlenséget és a szabadságot, vagyontalanná tesz, kiszolgáltatottá vetkőztet, ha kell, megfélemlít. Mióta a Kelet betette a lábát Magyarországra, a szabadságszerető magyarok mindig ugyanazt akarták: szabadulni sorvasztó öleléséből – mondta 2007-ben (nem csak a szovjetekről, hanem általában a Keletről).
Tegnap pedig a következő MTI-hírt olvashattuk a világhálón:
A keleti nyitás újabb jelentős sikerének tartja Orbán Viktor miniszterelnök az általa vezetett magyar kormányzati-üzleti delegáció pénteken zárult, kétnapos kazahsztáni látogatását.
Programjának végén a kormányfő találkozott Nurszultan Nazarbajev kazah államfővel, akivel a két ország közötti hosszú távú stratégiai együttműködésben állapodtak meg.
Kazahsztáni útjának utolsó programjáról, a Nazarbajev elnökkel folytatott - eredetileg félórásra tervezett, ám végül több mint egyórás - megbeszéléséről szóvivője, Szijjártó Péter tájékoztatta az MTI-t, közölve, hogy a két vezető megállapodott a két ország közötti hosszú távú stratégiai együttműködésben.

Orbán Viktor és Nurszultan Nazarbajev kazah államfő
Videón a 2007-es beszéd vonatkozó részlete és egy tegnapi híradóbejátszás:
(Kuruc.info)