Nem vicc: orvosi leletben rögzítették a Jobbik egyik tagjáról, hogy nem fertőzött cigány és zsidó genetikai génváltozatokkal. Bár a szándék nemes, a Kuruc.info által megkérdezett szakértők finoman szólva nincsenek meggyőződve arról, hogy minden kétséget kizáró „tudományos eredmény” születhet a kérdésben, hiszen előbb rendelkezésre kellene állnia a „zsidó gén” és a „cigány gén” egyértelmű meghatározásának, mintegy etalonként. Ez azonban a magyarok esetében sem létezik.
Az alábbi leletben ugyanakkor ez olvasható: „A genetikai vizsgálat során [személynév] esetében nem találtunk roma és zsidó népcsoportra jellemző genetikai génváltozatot. A családfakutatás során a genetikai vizsgálat nem igazolta a roma és zsidó rokoni felmenőket, azok kizárhatóak.”

A páciens a Jobbik egyik tagja, aki ezzel kissé túlteljesítette a pártfelvételi követelményeket. A Kuruc.infóhoz eljutott magyarázatában így fogalmazott: „A genetikakutató doktor azt mondta, hogy ezzel 100% bizonyossággal meghatározható a származási kérdés, felmenői rendszerben. A cég garanciát is vállal az eredményre, ugyanis nemzetközi szabványok szerint dolgoznak, így bíróságok előtt is megáll a hitelesített lelet. Amúgy, az etnikai érintettséget egészen kicsi százalékban (ezrelékben) is ki tudják mutatni (a genetikai formulák vizsgálatával).”
Az előbbiek ellenére a – persze jó pénzért végzett – „kutatás” sokkal inkább kuruzslásnak, szélhámosságnak tűnik.
Amúgy az 1990-es években már napvilágot látott a Demokratában egy rémhír, hogy Izraelnek olyan biofegyvere lehet, mely genetikai alapon megkímélné a zsidókat. Egy efféle fegyver, még ha létezne is, amúgy sem lehetne hatásos az „unokatestvér” arabokkal szemben, mely népcsoport szintén a szemiták közé tartozik.
(Kuruc.info)