Két évvel ezelőtt a Posten – a norvég posta – elkezdett minden évben ünnepi hirdetést készíteni karácsony alkalmából, azóta a kampány az ország ünnepi szezonjának várva várt részévé lett. Az idei új reklám hatalmas viszhangot váltott ki, mivel a szervezet úgy döntött, "megemlékezik arról, hogy az ország 50 éve dekriminalizálta a homoszexualitást", írja a queerty nyomán a Mandiner.
A film a "When Harry Met Santa" címet viseli, mely szójáték a magyarul Harry és Sally címen ismert romantikus vígjáték címével.
A filmben egy "férfi" felfedezi, hogy a Mikulás minden évben meglátogatja a házát, és a tekintetük találkozik. A következő években a buzi továbbra is szemmel tartja a Mikulást, de annak látogatásai túlságosan rövidek. Az egyik látogatás során a Mikulás azt mondja neki: "Te horkolsz. Jövőre visszajövök." A következő évben a Mikulás így szól: "Sok ajándékot kell kézbesítenem. Jövőre visszajövök. Jól nézek ki?" A gyomorforgató "szerelmi dráma" azzal tetőzik, hogy a Mikulás egyik este kicsit tovább marad, mondván, kapott egy kis segítséget a norvégiai Postentől, így több időt tölthetnek együtt. A folytatást nem nehéz kitalálni.
A rövid változat:
És a négy perces gyalázat: