Ismerjük sokan, honnan ered a pálfordulás kifejezés, Szent Pál apostol megtérésének története. Mint a Bibliában olvasható, Pál, akit ekkor még Saulnak hívtak, egy ízben az „Úrnak tanítványai ellen lihegve” Damaszkuszba ment. Az úton hirtelen nagy fényesség vette körül. Leesett a lóról, és látomásában szózatot hallott: „Saul, Saul, mit kergetsz engem?” (ApCsel 9,1–31.) Az élmény hatása alatt megtért, és a kereszténység nagy térítő apostola lett.
Bayer Zsoltot, az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb kormányzati újságírót, propagandistát természetesen okvetlenség lenne Szent Pálhoz hasonlítani. Csupán azért ismertettem röviden Szent Pál történetét és a "pálfordulást", mert úgy tűnik, Bayer Zsolt végrehajtott egy "saulfordulást".
Zoom
Fotó: Azonnali.hu
Most ugyebár sokakat foglalkoztat az a tragédia, ami a Közel-Keleten zajlik, ahol ártatlan emberek ezrei halnak meg izraeli és palesztin oldalon. Keresztény ember természetesen elítél bármilyen oldalról érkező bűncselekményt, egy európai nacionalista pedig úgy gondolja, hogy politikai értelemben ebben a konfliktusban nekünk nem kell oldalt választani, nekünk egy saját útra van szükségünk. Ez pedig egy olyan út, amely nem engedi, hogy a zsidó-arab szembenállás Európában megjelenjen, azonban Európa vezetői az elmúlt évtizedekben Európa-ellenes politikát folytattak, és a multikulturális modell erőltetésével halált és pusztulást hoztak kontinensünkre.
Bayer Zsolt és a Fidesz ma egyoldalúan és kritikátlanul kiáll Izrael mellett. Azt gondolom, nem kell bemutatni ezeket a szólamokat. Azonban Bayer Zsolt esetében volt egy egykor másként is, alább olvashatók azok a cikkei, melyeket egy olvasónk juttatott el nekünk.
Aki nem szeretné átbogarászni az egészet, röviden összefoglalva, Bayer Zsolt évekkel ezelőtt még úgy gondolta, "tisztességes ember a palesztinok oldalán áll". Felesleges keresni a választ, mi változhatott azóta, mert nem önálló gondolatokról van szó. Bár, ha jobban belegondolok, lehet, hogy még a 2010 előtti sorai hordoztak magukban némi meggyőződést is, tekintve, hogy a Fidesz sokat változott az elmúlt évtizedekben, és ezek a változások természetesen Orbán Viktortól eredtek, de, amit megfigyeltem, egy valami örök és változatlan, akár a liberális Orbán Viktort, akár a polgárit, akár a jelenlegi "nemzetit" (szándékos az idézőjel) vesszük alapul: ez pedig a filoszemitizmus.
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
Lantos János - Kuruc.info