Aki azt hitte, az elözvegyülésével alanyi jogon milliárdos Schmidt Mária, a Terror Háza, a XX. Századi Intézet és a XXI. Századi Intézet igazgatónője - az ország egyik legdörzsöltebb cionistája - a még ellenzékben vitézkedő Orbán Viktor ellen elkövetett mélyáruló tettei miatt örökre kegyvesztett lett, nagyot tévedett.
Zoom
Hírünk van: a holokausztluvnya visszatért. Sunyin, fokozatosan, de visszatornázta magát. Holott ő volt, aki Stumpf Istvánnal, az Orbánt eláruló alkotmányjogásszal az ellenzéki vezért hátba támadni akaró pártalapítást is tervezett, amit a Magyar Nemzet leplezett le annak idején.
És ő volt az, aki a Népszabadság címoldalán kezdődő cikkében biztatta az orwelli állatfarm Jones gazdájaként bemutatott Orbán Viktort a végső távozásra a politika mezőjéről.
Közismert az is, hogy szoros baráti körének egyik oszlopos tagja, Bajnai Gordon volt miniszterelnök szavatolta, nehogy a Terror Háza a szocik és a szabaddemokraták éveiben állami pénzhiányban szenvedjen.
A holokausztluvnyának azonban még szorosabb kapcsolatai is voltak. Noha őt sem Tüdős Klára tervezte, hogy felidézzük az egykori nagy magyar jelmeztervező asszonyra formázott mondást, de nem átallotta ágyába vonni Gerő Andrást, a szintén állami pénzen fenntartott Habsburg Intézet igazgatóját, akitől nem egy magára adó csatornapatkány is hideglelést kapott.
Aki ilyen szereplése után arra tett volna, hogy az egykori milliárdos Ungár András özvegye a mostani Orbán-korszakban visszatér, méghozzá sikersztoriként, nem gondolták volna épelméjűnek.
Pedig ez történt.
Visszatérő befolyását legutoljára múlt szombaton, szeptember 7-én mutatta be, amikor a Millenáris Parkban rendezett közmédia napján ő intézte el, hogy a színpadon ott szónokolhasson Gerő András, a németül nem tudó történész, akinek még Romsics Ignác történész kollégája is antiszemita.
Zoom
De mindez eltörpül ahhoz képest, hogy már eldőlt: a holokausztluvnyához tartozik majd az új holokauszt-emlékhely. Pontosabban a Terror Házához kerül a Józsefvárosi pályaudvarból adófizetői pénzen jövőre - a kerek évfordulós holoünnepre - létrehozandó Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye.
Belső kormányzati forrásból értesültünk arról, hogy ezt Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár járta ki neki. És e forrástól tudjuk azt is, hogy Schmidt Mária rendszeresen jár be Lázár hivatalába. A hiú embert azzal vette le a lábáról, hogy emlékeztette, őt képzelte el mindig is Orbán utódjának.
Egyébként Lázár János közvetlen alkalmazásában, a magyar adófizetők zsebére veszi föl a havi közel egymillió forintos járulékát, különféle juttatásokat a fiával, Breuer Ádámmal együtt az ávós ivadék, homoszexuális, Izraelből Magyarországra visszajött Breuer Péter, aki már a Kádár-korszak végén egyengette Schmidt Mária izraeli "kutatómunkáját" a Jád Vásém Holokauszt Emlékközpontban és a Jeruzsálemi Héber Egyetemen.
Lázárt és Schmidtet zsidó származásuk erős kapcsa köti össze. Együtt tervezték a Hódmezővásárhelyi Emlékpontot és az ottani Holokauszt Múzeumot úgy, hogy a kivitelezéssel a Terror Házát bízták meg.
A holokausztluvnya kedvenc témája amúgy is a holokauszt.
Egyik első kötete az 1990-ben megjelent Kollaboráció vagy kooperáció? - A Budapesti Zsidó Tanács címen, egy zsidó kulturális alapítvány és az MTA-Soros-alapítványi Bizottság támogatásával.
A kötetet Schmidt "Andrásnak és Annának" ajánlotta. András korán elhalálozott férje, Ungár András, aki a Budapesti Ingatlanfejlesztő bulijai révén lett milliárdos úgy, hogy közben az akkor Orbán-főtanácsadó Schmidtől kapott ötleteket, hogy milyen ingatlanokat vásároljon és adjon el a mai miniszterelnök első ciklusa idején . A Terror Háza ingatlanja adásvételi üzletében is Ungár volt a "macher". Ungár apja egyébként a Mazsihisz pénztárnoka volt.
Anna nem más mint az az Ungár Anna, aki Várhegyi Attilával együtt bizniszel orrba-szájba, járva a fideszes önkormányzatokat,  hatalmas pénzeket szakítva le azoktól. Ungár Annáék találták ki a "nemzeti vágtát" is.
A holokausztluvnya csillaga tehát újra felmenő ágban van.
Zoom
Az olthatatlan szereplési vággyal megvert kancsal nő azonban ott nem tud sikert elérni, ahová a politikai keze nem tud teljes tenyérfelülettel elérni. Mint a Pázmány Péter tudományegyetem zsidóügyi történelem oktatója, az egyetem Történelemtudományi Intézetét is át akarta venni M. Kiss Sándor nyugdíjba menetele után.
De nem sikerült neki, és emiatt szomorú. Nagyon is az.
Olyannyira, hogy - egy kóbor macska elbeszélése szerint - Gerő Andrást már háromnapos mosdatlansága után is ágyába ereszti. "Te büdös zsidó" - susogja ilyenkor fülébe szeretetteljesen.
Szalonna János
Frissítés: Mily véletlen egybeesés: az alábbi meghívó érkezett szerkesztőségünkbe néhány perccel ezelőtt:
Tisztelt Szerkesztőség! Kedves Kollegák!
Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár 2013. szeptember 12-én (csütörtök) 10 órakor tartja a Holokauszt - 2014  Emlékbizottság soron következő, ötödik ülését.
Az ülés eleje sajtónyilvános.
Helyszín: Parlament, Vadászterem
Az ülés szünetében 11 órakor Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár doorstep sajtótájékoztatót tart.
Vendégek:
- Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgató asszonya
- Dávid Ilona, a MÁV vezérigazgató asszonya
- Fürjes Balázs, a budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos
Téma: a Holokauszt Gyermekáldozatai Emlékhelye - Európai Oktatási Központ bemutatása, illetve a Holokauszt Emlékévvel  kapcsolatban felmerülő egyéb kérdések
Helyszín: Parlament, Kék Társalgó
Regisztráció: 06 (1) 795-6659 vagy kormanyszovivo@me.gov.hu