Újra és újra itt vergődünk sötét "összeesküvés-elméleteink" között, és búsan konstatáljuk, hogy bizony megint bejött a papírforma. Folyik a Hunvald-per, és ebben a "rettentő" elszámoltatási sorozatban ez valószínűleg még a többinél is nevetségesebb véget fog érni. Ami elszámoltatás címén folyik, az már akkora komédiába torkollott, hogy nem tudható, a „Fityesz” miért nem veszi le a műsorról. Pedig ez a dolog még valamikor kemény „tényállásokkal” indult:
A többmilliárdos hűtlen kezelés, megfélemlítés és zsarolás, haveri mutyik és befolyással való üzérkedés, védelmi pénzek és orgazdaság helyett most már csak bagatell 50 millióról szól a vád, az is megosztva. A jogerős ítélet - ami pedig valószínűleg 800 Ft pénzbüntetés lesz 40 évre felfüggesztve és 90 évre titkosítva - arról fog szólni, hogy Hunvald rágázolt a fűre a múzeumkertben, és azt is csak figyelmetlenségből tette, mert közben a kezében levő Kis herceget olvasgatta. És a Kárpát-medence összes bennszülöttje nem fog rázendíteni egy fergeteges kacagásra, mert megfáradt már az ilyen ügyekben nagyon. Ez a "modern európaiságtól" kicsattanó "jogállam" ugyanis nagyon fárasztó intézmény.
A vád tanúi szép lassan eltűntek, volt, aki nyíltan megmondta, hogy megfenyegették, volt, aki csendben elsomfordált. A beismerő vallomások visszavonva. Aki egykor tudott valamit, az már semmire sem emlékszik. Az ingatlanbecslők csupa templomi kóristák voltak, a kilóra megvett önkormányzati emberek pedig "teljes félreértésben voltak a dolgok természetét illetően". A bírák ugyanakkor - természetesen - "függetlenül" és "pártatlanul" végzik a dolgukat, senki sem vesztegette meg őket. Csak hát már kicsit szenilisek, mert rengeteg mindent „elfelejtenek” megkérdezni a vádlottaktól. De hát ilyen „jól szituált demokratákat” nem is illik rosszindulatú kérdésekkel zaklatni.
Aki elég sok gengszterfilmet látott, annak semmi újat nem mondanak ezek a módszerek. Semmi eredetiség sincs bennük. Csupa agyonkoptatott maffiás sztereotípia.
És emlékszünk rá, hogy annak idején "Hunvald Gyurink" kihez is fordult "igaztalan megtámadtatásában" ? No nem nagyhatalmú párttársaihoz, Lendvaihoz vagy Kiss Péterhez. Oh, nem. Azok nem voltak eléggé jelentős emberek a fontos ügyekhez! És még lehet, hogy hátba is támadták volna! Merthogy mostanában gyakran az elvtárs is lehet elvtársnak farkasa.
Hát persze, hogy a gyengék és az elesettek védelmezőjéhez fordult, a Mazsihisz főtitkárához: Zoltai Guszti bácsihoz!
Zoom
Guszti bácsi, sikáld már el a dolgot a Központi Nyomozó Főügyészségen, mert így nem lehet normálisan hogyhívjákolni! - szólt a "megtévedt" bárány.
És, mint látjuk, Guszti bácsi nem habozott, tisztára mosta báránykáját. És a cionisták magyarországi helytartóságának titkára - mit nem mondok, egy kis egyház vezető embere - sokkal jobban végezte dolgát, mint a nagyfejű politikusok. Hiába no, a "szeretet ereje" hatalmas, mint ahogy a példa is mutatja. És érdekes módon a "szeretet ereje" egyaránt működik az MSZP- és a Fidesz-uralom alatt is. És lehet hogy "Gyurikánk" hamarosan ismét régi fényében fog demokratikusan "hogyhívjákolni". Sőt, valószínűleg a végén hatalmas kártérítést fog kapni azért, mert a nácifasiszták ártalmatlanul meghurcolták.
Pedig milyen sokan hangoztatták anno, hogy "ezt már nem létezik, hogy el lehet simítani, és lehet, hogy még az izraeli projektcégeket is elkapják!" Nos, még a szájára sem vehette senki a nevüket. Az lett volna még a teljes kirekesztő nácifasiszta skandalum, hogy ezeket a mit sem sejtő kis ártalmatlan orgazda cégeket valaki "báncsa". "Mindjárt idehozatok egy anyahajót az Adriára, ha ezt még egyszer meghallom!" - mondaná jámbor Guszti bácsink, ha ez eljutna hozzá.
No nem, az nekünk sem hiányzik, hogy ezek a bunkó amerikaiak itt szétbombázzák a frissen épülő holokauszt-emlékműveinket és stadionjainkat, Kárpát-medencei felvirágzásunk jövőbe vezető manifesztumait. És ráadásul egy ilyen kis csekélység miatt.
Csak arra kérünk, aranyos Guszti bácsi, hogy ne kelljen már eljátszani jövőre ezt a választósdit. Az annyira drága és korszerűtlen. Mondd meg Te, ki legyen a miniszterelnök, és hány százalékot kapjanak a pártok! Egy ilyen ízig-vérig demokrata biztosan tudja a helyes válaszokat.
Abból pedig ugye nem lehet baj… 
Sz.P.