Szabó Tímea – nyilván a szólásszabadság és a tolerancia szent nevében – törölte a Facebookon a hozzászólások közül mindazokat, amelyek kínos holokausztos bakijára figyelmeztették. Majd az alábbi választ préselte ki magából:
Elsősorban a kuruc.info idetámolygott rajongóinak, de talán másoknak is: egészen elképesztő, hogy vannak emberek, akik egy ilyen személyes történetet is képesek fröcsögő gyűlölködésre használni. A fenti írás egy gyerek emléke egy holokauszt túlélő elbeszéléséről, nem az iskolai történelemkönyvbe készült részletes kutatást magába foglaló fejezet. A fenti részletek így hangzottak el, de nem is ez az érdekes. Teljesen mindegy, hogy amerikai, szovjet vagy más katonák voltak. Vagy szívószál vagy szalmaszál. Az is lehet, hogy a bácsi akár egy darab olyan katonával is találkozott, sőt az is lehet, hogy valaki más mesélte neki a bablevest, de az ő fejében ez így élt. Ez a történet akaratlanul is végigkísérte a következő 20 évemet. Ez a történet segített megérteni emberi tragédiákat, az egymásra való odafigyelés fontosságát, saját felelősségünket társadalmunk és sorsunk alakításában. Sokkal nagyobb hatással volt rám, mint, hogy azt akkor felfoghattam volna. Aki ezt kizárólag arra tudja használni, hogy a már így is elhatalmasodott gyűlölködést szítja tovább, annak lelke rajta. Sajnálom, hogy erre mennek el energiák. Én ebben nem fogok részt venni. Én egy toleráns és egymással törődő közösség kialakításában leszek partner a jövőben is.
Timike továbbra sem érti: nem az a fő baj, hogy ő személy szerint tájékozatlan, és nem ismeri a szent „holokauszt-narratíva” legalapvetőbb elemeit sem. Kínos persze, hogy egy politikus ennyire tudatlan a történelmet illetően, de ebben a tekintetben Tímea aligha lóg ki a sorból. A lényeg, amit Szabó Tímea nem ért meg, az nem más, minthogy az indulatokat (amit ő „fröcsögő gyűlölködésnek” érez) az váltja ki, hogy a „92 éves bácsiéhoz” hasonló, ellentmondásokat és képtelenségeket tartalmazó visszaemlékezésekre épülő holokauszt-történet révén támasztják alá Izrael legitimitását, biztosítják a cionisták támadhatatlanságát és uralmát a nyugati világ népei felett, és tesznek zsebre hatalmas összegeket a kárpótlásra hivatkozva.
Zoom
Timi nem érti
Az a történet, amit Szabó Tímea megosztott a Facebook-on, mélységesen jellemző, mivel az úgynevezett „holokauszt-túlélők” legnagyobb része hasonlóan ellentmondásokat és abszurditásokat tartalmazó „visszaemlékezésekkel” rukkolt elő az elmúlt évtizedekben. Ezért nincsen igaza Tímeának, amikor Facebook-bejegyzésében azt írja, hogy „a fenti részletek így hangzottak el, de nem is ez az érdekes”. De igenis érdekes! Sőt, éppen ez a lényeg! Ugyanis - az írásos vagy tárgyi bizonyítékok hiányában - ezekre a kétséges hitelességű visszaemlékezésekre építették föl a cionisták világuralmi céljait alátámasztó holokauszt-történetet. Egyáltalán nem csoda, Tímea, ha indulatos lesz az ember, amikor megérti, hogy becsapják és félrevezetik azok, akik uralkodni is akarnak fölötte.
Kezd valami derengeni, Tímea?
Perge Ottó - Kuruc.info