Korábban már foglalkoztam azzal a jelenséggel, mellyel a fősodratú média nem igazán szokott, de jobboldali politikusok, véleményformálók sem túlságosan tapossák le egymást azért, hogy ki írjon róla hamarabb. Ez pedig Magyarország és a kínai (gazdasági) expanziós törekvések kapcsolata.

Ahogy Arany Jánostól olvashatjuk; „Ha későn, ha csonkán, ha senkinek: írjad!” Néha így érzem magam, amikor erről beszélek jobboldali ismerőseimnek is. Mert, bár való igaz, a magyarországi kínai jelenlét nem domináns a kulturális és szellemi életben, de az ő fegyverük nem is ez. A gazdasági térnyerés és a brutális demográfiai erő. Vajon tudjuk, Kína lakossága hogy néz ki manapság?
Jelenleg 1,4 milliárd ember él Kínában, amely természetesen folyamatosan növekszik. Arról is írtunk már, hogy az elmúlt 4 évben Sárvár lakosságának (körül-belül 15 ezer fő) megfelelő létszámú kínai érkezett az országba – letelepedési kötvényekkel. A pontos adatokat nem tudjuk, de valószínűleg azt megelőzően is 10 és 20 ezer fő között mozgott a létszámuk. Nyilván ez attól is függ, mennyi ment éppen haza, s hány érkezett a helyükbe. Ugyanis borzasztóan zárt világot alkotnak, de az akkor is tény, a térség legnagyobb kínai kolóniája az elmúlt 20-30 évben Budapesten alakult ki. Körülbelül száz kínai állami vállalatnak van Magyarországon képviseleti irodája, illetve működő vállalkozása. De nagyon sok helyen látni kínai-magyar iskolákat is.
Zoom
A legújabb apropója, hogy tollat ragadtam e téma kapcsán, az éppen az, hogy a világ legnagyobb, kínai állami tulajdonban levő vasúti járműgyártója is érdeklődik a ferihegyi gyorsvasút megépítése iránt. Egy 2017-es tervben az áll, hogy a CRRC építene vasutat a Liszt Ferenc-repülőtér és a Keleti pályaudvar között, és arra kéri a kormányt, hogy segítsen a szükséges engedélyek megszerzésében, és nyilvánítsa kiemelt beruházássá a projektjüket – írta meg a HVG.
A megvalósításban két kínai társaság konzorciuma venne részt: a CRRC intézné a kivitelezést és az üzemeltetést, és a Bank of China lenne a finanszírozó.
Korábban is leírtam, de újra és újra le fogom, ha kínai beruházásokról hallok, hogy e mögött az áll, hogy Kínában az utóbbi évek belföldi beruházási őrületében elképesztő építőipari kapacitásokat hoztak létre; ám a gazdasági növekedés lassulásával és a beruházási láz lecsengésével ezek kihasználatlanok maradtak. Most Kína szerte a világba próbálja exportálni az építőipari feleslegét, és lázasan épít autópályákat és vasutakat Ázsiától kezdve Afrikán át Latin-Amerikáig.
Zoom
A hétvégén volt a Mi Hazánk Mozgalom elnökének, Toroczkai Lászlónak évadnyitó beszéde, mely egyszersmint nyitánya volt az EP-választásra való nekirugaszkodás kezdetének is. Hogy miképpen függ össze ez a két hír? Nagyon is! Ugyanis a frissen elkészült programfüzetben olvasható egy új politikai fogalom, melyet a Mi Hazánk szeretne bevezetni. Ez pedig az északi civilizáció. Pontosabban az északi civilizáció védelme.
Hazánk, Magyarország, az északi civilizáció olyan kiemelt területén foglal helyet, mely magába foglalja és ötvözi ennek a civilizációnak keleti és nyugati hagyományait. Ebbe viszont a kínai hódító törekvések nem férnek bele, Kína kívül esik az északi civilizáció szellemi és kulturális határvonalain. Nekünk, magyaroknak pedig az a feladatunk, hogy elsősorban hazánk érdekeit nézzük és védjük, tágabb értelemben pedig azt a történelmi, kulturális és szellemi alkotást, mely az európai ember munkájából sarjadt ki, és amit északi civilizációnak hívunk, melynek Magyarország és nélkülözhetetlen, elválaszthatatlan része.
Magyarország a magyaroké, Európa az európaiaké!
Lantos János – Kuruc.info