Amint arról beszámoltunk, a zsidó Tett és Védelem Alapítvány megkongatta a vészharangot, hogy Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke egy oknyomozó riportot készített a magyarországi kóser, illetőleg halal vágások gyakorlatáról. Nyilván ilyenkor rögvest „barna eső” hullik az égből, felkerül a lejátszóra a rettegés lemeze, csak éppen arra nem reagált senki, amire tulajdonképpen kellett volna: állatkínzás-e ez vagy sem?
Zoom
Nyilván erre még laikus szemmel is könnyű a felelet, elég megnézni egy ilyen vágást, ha valakinek van hozzá gyomra: igen, az. A TEV-en kívül másoknak is szemet szúrt a videó, akikre a legtalálóbb jelző az, hogy „kóserkonzervatívok”. A kormányközeli Pesti TV-ben, azon belül Jeszenszky Zsolt Politikai hobbista c. műsorában élcelődtek és rettegtek egy sort Toroczkai videóján.
Egyenesen Hadházy Ákoshoz hasonlították. Értem én, hogy a Fidesz, s így holdudvarának és megmondóembereinek „jobboldalisága” tökéletes szinkronban áll a nyugat-európai cionista jobboldal eszmevilágával, Izraelt is mintaállamnak tekintik, így kritika tárgyává sem mernek semmit tenni, aminek nyomokban lehet zsidó kötődése, na de ennyire?
Tehát itt azért világnézeti, vallási, és bármi egyéb elkötelezettség nélkül megállapítható, hogy a kóser és halal vágás komoly szenvedést okoz az állatnak.
Teljes mellszélességgel álltak bele „Dj. Jeszyék” abba, hogy a kóservágás bizony a lehető leghumánusabb vágási mód, nem szenved az állat, és így tovább. Érdekes egyébként a halalról szó sem esett, holott az éppen erre az elvre, a kábítás nélküli kivéreztetésre épül. Ezek szerint az annyira nem humános, csak a kóser? Ki tudja, de erre nem igazán hegyezték ki, holott Toroczkai egyenlő arányban szentelt időt mindkét vallási szokásnak, a zsidó és a muszlim gyakorlatnak. Így lesz tehát az állatvédelemből antiszemitizmus. Emlékeztet ez minket a balliberális oldal gyakorlatára, nagyítóval sem lehet különbséget találni a kettő között. Bár, ha jobban belegondolunk, Jeszenszky magát jobboldali liberálisnak nevezte több alkalommal, úgyhogy tulajdonképpen nem meglepő.
Továbbá Jeszenszky szerint a „bronzkor óta bőrszíntől és vallástól függetlenül” mindig így vágták le az állatokat. Tehát szerinte annyi a különbség, hogy a kóservágást csak a rabbik végezhetik el, nem mások. Komolyan nem látja valaki a különbséget, hogy ha egy állatot kábítanak, majd azután ölik le, az kevésbé fájdalommentes, mint az, hogy metszenek a nyakán egyet, és perceken át vívja haláltusáját?
"Úgy gondolom, hogy ez a döntés nemcsak a vallásszabadság elleni támadás, hanem zsidó-keresztény örökségünk és az Európában élő zsidó közösségek elleni támadás. Következésképpen kormányom gyorsan elítélte ezt a káros döntést, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy az összes lehetséges nemzetközi fórumon felemeljük a szavunkat ellene" – fogalmazott korábban Orbán Viktor, és azt hiszem, meg is találtuk a választ, miért gondolják így…
Lantos János – Kuruc.info