Amint portálunk is beszámolt a szomorú hírről, ötvenedik életévében elhunyt Nagy László, akinek a szemét 2006-ban kilőtték a rendőrök az Astoriánál. Emlékeztessünk, a 2006-ban 34 esztendős férfi számára végzetes volt a brutális sérülés, melyet azután szenvedett el, hogy hazafelé tartott a megemlékezésről. Egy máig ismeretlen, őt közvetlen közelről, célzott lövéssel, gumilövedékkel arcon lövő rendőr sebesítette meg.
Zoom
Fotó: Szolnoki Dániel
Nem titok az sem: olyan maradandó sérüléseket szenvedett, hogy nem csak fél szemére látását, de térlátását is elveszítette, emiatt élete végleg rossz irányt vett, magánéletileg is megsínylették az események, és biztosak lehetünk benne, hogy korai halálához a gyurcsányi rendőrterror nagyban hozzájárult.
Lelkileg óriási traumát okozhatott az is neki, hogy Gyurcsány gyakorlatilag megalázta, amikor a DK egyik fórumán odament hozzá megkérdezni, nem érzi-e úgy, hogy bocsánatot kell kérnie:
Nagy László a múlt héten elment. Nem kérdez és nem vádol már. A történelem ítélőszéke azonban vádolja a szemkilövető hazaárulót és társait.
2006 óta nem történt igazságszolgáltatás. És úgy tűnik, a Fidesz számára is csak kampányígéret volt az elszámoltatás, valójában Orbán nem értelmezhető Gyurcsány nélkül, és ez fordítva is igaz. Ördögi alku. De éppen ezért lehet Gyurcsány még mindig szabadlábon, sőt, a balliberális ellenzék vezetője. Ez aligha történik Orbán akarata ellenére.
Ezzel párhuzamosan Budaházy György és vádlott társai várhatják, vajon milyen ítéletet kapnak, még mindig őket hurcolják meg, nem történt meg a 2006-osok rehabilitációja. Nem hasonlatos a Kádár-korszakhoz képest? A kádári konszolidáció időszaka alatt a Rákosi-diktatúra legsötétebb gazemberei, ávósok is a többi gyilkos szépen elhelyezkedett ilyen-olyan pozíciókban, a szabadságharcosokat pedig egy életen át megbélyegezték. Majd persze ez folytatódott a rendszerváltás után, és lám, 2006 kapcsán is ezt a párhuzamot kell meglátnunk. Budaházy még mindig vár a kegyelmi kérvényre, Szász Endre elképesztő körülmények között a börtönben, Gyurcsány, Vadai, és az összes többi pedig vígan rontja a közéletet magyarellenes szellemiségével.
Nagy László pedig eltávozott. De emlékét megőrizzük. És el kell jönnie még az igazságszolgáltatásnak.
Ronggyá ázott ruhámban,
Fegyverek célpontjában,
A fél szemem aszfaltra fagy,
Barátom, mondd merre vagy?
(Kárpátia: Barátom, mondd merre vagy?)
Lantos János - Kuruc.info