Még a tavasz folyamán írtam egy rövidebb cikket Innen mentik meg a fehér fajt? címmel, ahol arra mutattam rá, hogy európai viszonylatban Moszkva a legnagyobb muzulmán lakossággal rendelkező város. Pontosan tudom, a nemzeti radikális oldalon a putyini rendszerrel szembeni kritika milyen kényes, ugyanis rögvest azt hiszik sokan, hogy ezáltal a bírálat megfogalmazója "nyugatbarát", "Amerika-bérenc", "ukránbarát" és így tovább, pedig ebben az esetben erről szó sincs. Teljes mértékben elvetem az amerikai típusú globalizációt, a liberalizmus térnyerését, a woke őrületet, és természetesen elfogadhatatlan az ukrán állam magyarellenes sovinizmusa is. Ettől függetlenül azért még lehet kritikusan szemlélni Oroszországot is.
Idézem korábbi írásunkat:
Kialakult köreinkben is egy olyan nézet, hogy Putyin Oroszországa egy olyan minta, amelyet követnünk kell, sőt, valójában a "fehér faj utolsó mentsvára", hovatovább maga Putyin fogja "megmenteni a fehér fajt".
Ehhez képest olvassuk az alábbi hírt, ami arról szól, hogy Putyin elnöki tanácsadója szerint több "afro-oroszra" lenne szükség a súlyos népességfogyás miatt.
- Oroszország a demográfiai nehézségek spiráljába süllyed, és a születési ráta új mélypontra került az ország közelmúltbeli történelmében. Ezért a Kreml-közeli szakértők a migránsbefogadási mechanizmusok kiterjesztését javasolják, főként Afrika irányából - írja az Euronews.
"Nagyon kevés afrikai származású oroszunk van” - mondta Dmitrij Poletajev akadémikus Putyin elnök Valdai Klub nevű vitafórumán. A tudós az Akadémia gazdasági előrejelzési intézetének vezető kutatója, aki szerint a drámai népességindexek azonnali döntéseket igényelnek, mert hatásaik csak lassan jelentkeznek, és törékenyek.
Zoom
„Megjósolhatjuk, hogy az afrikai migránsok száma növekedni fog a klimatikus hatások és a kontinensen zajló újabb kíméletlen háborúk miatt, és szívesen választanának egy biztonságos menedéket” - mondja Poletajev.
Putyin elnöki tanácsadója hozzáteszi azt is, hogy Oroszország még nem áll készen az Afrikából érkező menekültek tömeges befogadására. Ehhez további tanulmányok, munkahelyteremtő programok, képzések és nyelvoktatás is szükséges.
Külön beszédes az is, hogy Vlagyimir Putyin hatalomra kerülése óta kevesebb orosz gyerek születik, mint Mihail Gorbacsov idején. Az előző öt évben felhalmozódott népességcsökkenés 3,3 millió főt tesz ki. Migránsok beáramlása nélkül a negatív forgatókönyv a század végére 80 millió fővel kisebb lakosságot jelez, állítják a Demográfiai Intézet szakértői. Jelenlegi tendenciákat figyelembe véve 2100-ra az orosz lakossága 67 millióra csökkenne.
Zoom
Afrikai etnikai csoport Krasznodarban (fotó: TASZSZ)
Nekem tehát ez semmivel sem tűnik különbnek, mint akármelyik nyugati fajkeverő politikus agymenése. S most újra csak idézzük áprilisi cikkünket, mert itt is érvényes az alábbi gondolat:
A jelenlegi orosz rendszer céljai között viszont ne keressünk semmiféle "fehér faj megmentésére" irányuló törekvést, mert az egész egyszerűen értelmezhetetlen is a putyini politikai koordináta-rendszerben. Sőt, ő maga sértődne meg a legjobban, ha ilyennek nevezné bárki, antifasiszta nézeteiből fakadóan - éppúgy, mint a nyugati vezetők - elítéli a rasszizmus minden formáját. Ezek tények, akár tetszik ez valakinek, akár nem, hiába szeretnénk azt látni (és jó is lenne), hogy létezik egy nagyhatalmi erőtér, amely kilép ebből.
(Munkatársunktól)